Nagyvilág

Kiosztotta Trumpot a világ leggazdagabb embere

Jeff Bezos nagyon veszélyesnek tartja az elnök sajtóellenes kirohanásait.

Elítélte, veszélyesnek nevezte az Amazon kiskereskedelmi óriásvállalat és a The Washington Post tulajdonosa Donald Trump sajtóellenes támadásait. Jeff Bezos szerint nagyon veszélyes a médiát démonizálni, a sajtót lecsúszottnak minősíteni, veszélyes olyat állítani, hogy a média a nép ellensége.

A washingtoni Economic Club rendezvényén tartott beszédében a világ leggazdagabb embere úgy vélte, Trumpnak (a médiában megjelenő bírálatokról) inkább azt kellene mondania:

ez helyes, ez jó dolog, örülök, hogy tüzetesen vizsgálják a tevékenységemet.

Ez (a hozzáállás) nyugalmat és magabiztosságot sugallna – tette hozzá és megjegyezte, a sajtó olyan stabil lábakon áll, hogy minden rendben lesz vele, át fogja ezt vészelni. Bezos megjegyezte, többször beszélgetett már Trumppal, de erről részleteket nem árult el.

A The Washington Post rendszeresen céltáblája az amerikai elnök sajtóellenes kirohanásainak. A lap publicistája, Bob Woodward, aki  az elnökről és környezetéről Félelem: Trump a Fehér Házban címmel írt könyvet.

Donald Trump szerint a lap az Amazon legfőbb lobbistája. A The Washington Post főszerkesztője ugyanakkor közölte: Jeff Bezos nem szól bele az újság tartalmába.  Az amerikai elnök tavasszal többször bírálta az Amazont is, mert szerinte az óriásvállalat kevés adót fizet vagy nem fizet az államnak és a helyi kormányzatoknak, és a postaszolgáltatást használja kifutófiúként. (mti)

Kiemelt kép: Europress

Ajánlott videó

Olvasói sztorik