Tech

Újabb óriásvállalattól szivároghattak ki adatok

Az Amazonnál belső vizsgálat kezdődött, miután állítólag alkalmazottak kínai vállalatoknak adtak el bizalmas információkat.

A Wall Street Journal szerint az internetes kereskedelmi óriás alkalmazottai belső információkat és egyéb érzékeny adatokat adtak el olyan kereskedőknek, akik az Amazonon értékesítik termékeiket – írja az AFP. Az információk eladásában közvetítők is szerepet játszottak.

Az Amazonnál a cég irányelveinek lehetséges megsértése miatt kezdtek belső vizsgálatba. A Wall Street Journal szerint a kínai Sencsenben helyi közvetítők a vállalat alkalmazottainak egy csoportjával dolgoztak együtt, hogy eladják az információkat. Az adatok főként 80-2000 dollár (mintegy 5500-553 ezer forint) értékű vásárlások eladási információit tartalmazták.

Az Amazon szóvivője az AFP-nek azt nyilatkozta, hogy átfogó vizsgálatot folytatnak az ügyben.

Zéró tolerancia van érvényben a rendszerünk megsértésével szemben, és ha megtaláljuk azokat az elkövetőket, akik részt vettek ebben, gyors lépést fogunk tenni velük szemben, lezárjuk az értékesítő fiókjaikat, töröljük az értékeléseiket, forrásaikat visszatartjuk, és megtesszük a jogi lépéseket

– áll a közleményben.

Kiemelt képünkön Jeff Bezos, az Amazon alapítója látható, fotó: ALEX WONG / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik