Gazdaság

Nagy slamasztikában a hulladékkáosz miatt az egészet okozó állam

A katasztrófavédelem pénteken délután felmérte a Zöld Híd Kft.-vel és az állami kukaholdinggal, hogy milyen feltételekkel biztosítható hétfőtől 116 településen a szemétszállítás – ezt közölte a katasztrófavédelem. Pénteken derült ki ugyanis, hogy a Pest és Nógrád megyében 360 ezer ember konyhai szemetét eddig elszállító, az ország egyik legnagyobb szemétszállító cégének számító Zöld Híd már nem bírja tovább, elfogyott a pénze, az állami kukaholdingtól nem kap elég forrást, ezért leállítják a konyhai hulladék begyűjtését.

Szemétkáosz péntektől 116 településen
Leáll a szállítás Pest és Nógrád megyében.

Most két lehetőség van. A könnyebbik végét úgy foghatja meg a dolognak a katasztrófavédelem, hogy ha erőből kijelöl egy másik szemétszállító céget, hogy az szállítsa el a hulladékot. A másik, hogy a katasztrófavédők fogják dobálni a zsákokat a valahonnan beszerzendő kukásautókra. Előbbire van nagyobb esély, mondjuk, nem lesz könnyű olyan céget találni, akinek lenne szabad kapacitása és be tudna ugrani ilyen hatalmas körzet szemétszállítását elvégezni.

Az, hogy milyen óriási káosz van hulladékfronton, hogyan romlik hétről hétre a helyzet, az állam pedig nagyjából nem sok mindent tesz, csak két-három éve elindította az összeomlási folyamatot, például ebben meg a cikkben írtunk részletesen.

Nem is olyan lassan betemeti a szemét a fél országot
Leállt a zöldhulladék begyűjtése 116 településen az őszi lombhullás kellős közepén, már a főváros utcáin is hetekig parkol a szelektív hulladék.

A szelektív hulladékgyűjtésnek is nyekk:

(Kiemelt kép: Fotó: Marjai János/24.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik