Gazdaság

Taccsra vágta a szelektív hulladékgyűjtést az állami kukaholdingos bénázás

Hiába bizonygatja azt az államtitkár, hogy a szemétszállítás állami koordinációja óta folyamatos a műszaki infrastruktúra fejlesztése, meg hogy

a szelektív gyűjtés az uniós célokkal összhangban fejlődik.

Ha az élet egyszerűen cáfolja.

Budapesten, a Fehérvári úton, egy paneltömb bejárati ajtaján ez a felirat virít:

Tisztelt lakótársak! Mivel a szelektív hulladék elhordása megszűnt, kérjük az összes szemetet a rendes kukákba gyűjteni szíveskedjenek. Köszönettel: az igazgatóság.

A feliratot az Index egyik olvasója fotózta.

Az élet már csak ilyen, ha összeomlott az állami központosítás után a szemétszállítási rendszer és sok helyen hegyekben áll a szemét.

Az óriási káosz kellős közepén az állami kukaholding (NHKV) sok milliárd forinttal lóg a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nek, utóbbi céget – meg másokat is a szektorban – a munkaerőhiány is sújtja, nem is csoda, hogy sok helyen hetekig ott parkol a szelektív hulladék vagy épp a zöldhulladék. Van 116 település, ahol most ősszel fel is függesztették a zöldhulladék elszállítását.

Hogy mi a bajok gyökere, milyen abnormálisnak nevezhető dolgokból áll össze az, ami a az utcán gyűlő szeméthalmokban testesül meg, ebben a cikkben írtunk:

Nem is olyan lassan betemeti a szemét a fél országot
Leállt a zöldhulladék begyűjtése 116 településen az őszi lombhullás kellős közepén, már a főváros utcáin is hetekig parkol a szelektív hulladék.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik