Gazdaság

Újabb 320 milliót nyert a Bizalom a menekültbizniszből

A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal kihirdette, melyik céggel fogja őriztetni nyolc helyszínen (Budapesten, Miskolcon, Debrecenben, Nyíregyházán, Szegeden, Pécsen, Székesfehérváron illetve Győrben)  lévő épületeit, menekültszállásait. A tenderre kilencen pályáztak, és mind a nyolc részajánlatnál a Bizalom Vagyonvédelmi Szolgáltató Zrt. került ki győztesen. A cég pontosan annyiért vállalta el a munkát, amennyit a kiíró becsült, összesen 382,6 millió forint + áfát fognak számlázni. Vagyis a verseny ellenére nem ment a becsült ár alá a vállalási díj. A megbízás két évre szól.

Nem ez az első nyereménye a Bizalomnak, márciusban egy 650 millió forintos megbízásról írt alá keretszerződést, akkor a a bezárt bicskei tábor és a részben szintén üres balassagyarmati, kiskunhalasi,  illetve vámosszabadi menekültszállások őrzését vállalaták. De már 2016-ban is ők voltak a befutók. A Bizalom Zrt. az állam régi partnere, a magáncég dolgozik a rendőrségnek és a honvédségnek is.

A céget 1994-ben alapította a rendőrség egykori mesterlövésze, Turóczi Antal, az Opten adatai szerint 67 alkalmazottjuk van mindössze. Tavalyi nettó árbevételük 1,64 milliárd forint volt, hajszállal maradt el az előző évitől, adózott eredményük viszont 163 millió forintról 281 millióra emelkedett.

Kiemelt képünkön: A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal Harmat utcai kirendeltsége a X. kerület Harmat utcában. MTVA/Bizományosi: Róka László 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik