Közélet

Bezárt menekülttábort is őriznek százmilliókért

Az egyik tábor már bezárt, a másikat átmenetileg csukták be, a harmadikra pedig év végén kerül lakat. Mégis százmilliókért őriztetik ezeket.

482 millió forintról szól az a keretszerződés, amit a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal kötött a Bizalom Vagyonvédelmi Szolgáltató Zrt.-vel – írja a Magyar Nemzet. Ez még nem lenne különös, azonban a szerződés a bicskei, a vámosszabadi, a debreceni és a nagyfai menekülttáborok őrzéséről szól. Ezek közül azonban a debrecenit bezárták, ideiglenesen a nagyfait is, év végére pedig Bicske is lehúzza a rolót.

A lap szerint a szerződés megkötésekor már volt olyan tábor, amit bezártak és tudható volt, hogy néhány nem üzemel már sokáig. A Bizalom Zrt. amúgy 11 másik céget előzött meg, korábban az Átlátszó írta róluk azt, hogy a gyakran fantomizálódó alvállalkozók miatt sok kritika érte őket.

A szerződés értelmében élőerővel kell őrizni-védeni az objektumokat és a portaszolgálatot ellátni napi 24 órában, 12 órás váltásokkal, 12/36 órás szolgálati beosztással. Nagyfát a dokumentum szerint alvállalkozóval őrizteti a Bizalom Zrt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik