Gazdaság

A Hír TV után a Duna Arénában is a Valtont vetik be

Megvan, melyik cég őrizheti július 15-től az év végéig  a Duna Arénát. A Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. ajánlati felhívására ketten jelentkeztek, közülük a Valton-Sec Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyert, a kormány kedvenc őrzés-védésben utazó cége. Az 5,5 hónapra 61,66 millió forintot fognak számlázni (+áfa), ami napokra elosztva nettó 370 ezer forint körül van. Cserébe havi átlag 4800 órában biztosítják a vagyonvédelemhez szükséges tárgyi és személyi feltételeket, így a rendezvények idején minimum 8 mobil beléptetőkaput is.

A Valton őrizte egyébként a vizes világbajnokságot is. És gyakran vetik be zűrös ügyekben, például a ligetvédőkkel szemben, és legutóbb a Hír TV-hatalomátvétel napján is őket vezényelték ki.

A kft. 2,7 milliárd forintról 6,4 milliárd forintra növelte tavaly az előző évhez képest nettó árbevételét, nyereségüket pedig megtriplázták. Míg 2016-ban 446,7 millió forint tiszta nyereséget könyveltek el, addig a tavalyi évet 1 milliárd 445 millió forintos adózott eredménnyel zárták. A két tulajdonos, Bessenyei István és Varga Lajos 300 millió forint osztalékot vettek a cégből.

Megérte a Fidesz álmait őrizni, egymilliárddal nőtt a Valton nyeresége
A Liget Budapest és a vizes vb nyugalmára is ők vigyáztak. Milliárdokért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik