Gazdaság

Macimézes csomagolócéggel gyarapodott a Mészáros-klán

Csak nehogy Mészárosék beleessenek a mézesbödönbe :(

Cégbírósági dokumentumok szerint a Mészáros János érdekeltségében álló Agro-Felcsút Kft. lett a tulajdonosa a szintén felcsúti székhelyű Nektárplast Műanyagfeldolgozó, Élelmiszercsomagoló és Kereskedelmi Kft.-nek. A mézcsomagolásra alkalmas termékek tervezésével és gyártásával foglalkozó cég eddig családi vállalkozásként működött, a tulajdonosváltást július 20-án jegyezték be.

Mészáros János a jólismert felcsúti milliárdos nagyvállalkozó, futballklub-tulajdonos, befektető, egykori polgármester Mészáros Lőrincnek az öccse, korábban Felcsút alpolgármestere volt.

Az Agro-Felcsút Kft. egyszemélyes tulajdonosa és ügyvezetője a cég nyolc évvel ezelőtti megalakulása óta Mészáros János. A cég tavaly novemberben egy 1,7 milliárd forintos, közpénzes megrendelést kapott a MÁV-tól, 2016-ban pedig az apróért is lehajoltak: 35 millió forintért szállítottak abroncsköpenyeket a vasútnak. Tőlük rendeltek szerszámokat a Várkert Bazár felújításához és még sószórókat is vett a Magyar Közút 770 millióért. A cégnek évek óta nincsen honlapja.

A Nektárplast Kft. hat fővel működik, 2017-ben bevételük 105,2 millió forint volt. Honlapjuk szerint mézes flakonokat, mézpumpákat, lapocskákat forgalmaznak, csomagolótermékeiket maguk tervezik. A termékeket Magyarország mellett Szlovákiában és Erdélyben is forgalmazzák.

Közzétette: Nektárplast Kft. – 2018. július 31., kedd

Fotó: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik