Gazdaság

Parádés: most Mészáros Lőrinc testvére húzott be egy 1,7 milliárdos közbeszerzést

Nincs azért nagy baj a Mészáros-famíliában. Ugyan Mészáros Lőrinc egyik cége nem részesedik egy 30 milliárd forintos keretösszegű építési megbízásból, de János nevű testvérének az egyik vállalata 1,7 milliárd forintos üzletet ütött nyélbe.

A Győr-Sopron-Eberfurti Vasút Zrt. egy darab vasúti felsővezeték-szerelő járművet, egy univerzális járművet és 3 vasúti pótkocsit vesz forintban átszámolva durván 1,7 milliárd forintért. Ezeket pedig az Agro-Felcsút Kft.-től veszi a vasúttársaság. Az Agro-Felcsút Kft. egyszemélyes tulajdonosa és ügyvezetője a cég hét évvel ezelőtti megalakulása óta Mészáros János.

A cég ezzel óriási megbízáshoz jut. Tavaly a teljes évi árbevétele kicsit elmaradt ettől (1,6 milliárd forint volt), a megelőző években a forgalma ennek a negyede-fele volt csak.

A cégtől vett a nyár elején sószóró berendezéseket a Magyar Közút (nettó közel 800 millió forintért). Az Orbán-család érdekeltségébe tartozó Gánt Kő és Tőzeg Kft. szállított az Agro-Felcsútnak. Mészáros János cége tavaly 35 millió forintért adott el abroncsköpenyeket a MÁV-nak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik