Gazdaság

Túl drágán épülne a szombathelyi futballakadémia, nincs rá elég pénz

Hiába írt ki közbeszerzési pályázatot a Nemzeti Sportközpontok a nyugat-magyarországi utánpótlás-nevelési centrum tervezésére, kivitelezésére, úgy tűnik, a szombathelyi futballakadémiából egyelőre nem lesz semmi. Legalábbis a tendert eredménytelennek nyilvánították, amit azzal indokoltak, hogy a legkedvezőbb ajánlathoz sincs elég anyagi fedezet. Vagyis drágábban vállalták volna a munkát a pályázók, mint azt a kiíró remélte.

Két ajánlattevő volt egyébként. Közülük a ZÁÉV Építőipari Zrt. nettó 5,7 milliárd forintban jelölte meg a vállalási árat, a West Hungária Bau Kft. pedig nettó 6,09 milliárd forintért vállalta volna a beruházást, tartalékkeret nélkül. Az elbíráslásnál az ár 65 százalékos súlyt képviselt, míg a fenntarthatósági terv kidolgozottsága (a környezetvédelmi vállalások) 35 százalékost.

Az utánpótlás-nevelési centrumban lenne komplett oktatási épület, kollégiummal, valamint öt füves és egy műfüves labdarúgó pálya.

A két ajánlattevőt a kormányközelinek nevezett építőipari cégek között szokták emlegetni, és tavaly is igen jól mentek nekik:

Nem maradtak az út szélén a kormányközeli építőipari cégek
Ki duplázott, ki triplázott, ki elhagyta a 100 milliárdot. Durván jól ment a Mészáros-Szíjj baráti kör építőipari cégeinek tavaly.

Részesei a miniszterelnök által személyesen felügyelt Puskás Stadion építésének is.

Fotó: Galántai Zoltán / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik