Belföld

100 millióért vesz az MLSZ sporteszközöket a Bozsik-programhoz

Egyedüli indult és nyert is a Dalnoki-Sport Kft. a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), „Bozsik Egyesületi Sporteszköz Egységcsomag beszerzése” címen meghirdetett közbeszerzési eljárásán. Igaz, kicsit drágábban szállítanak, mint azt az MLSZ becsülte, nettó 87 millió forint helyett majdnem 96 millió forintba fog kerülni a 71 darab egységcsomag. Azaz egyenként több mint nettó 1,35 millió forintot adnak ki majd a meztől a sportszárig többféle felszerelést tartalmazó csomagért Hozzátesszük, egy-egy csomag nem egy-egy gyereknek készül, hiszen például trikóból 270 darab lesz egy egységben.

S hogy miért pont 71 egységcsomagot rendeltek? Mint az MLSZ oldalán olvastuk, az új regionális utánpótlás-nevelési struktúrához alkalmazkodva egyesületek bevonásával folytatódott 2017 tavaszától az OTP Bank Bozsik Egyesületi Programja. Ez azt jelenti, hogy a 2016/2017-es tavaszi szezontól 12 régió 71 alközpontjában, 200 csoportban futballozik 1 196 sportszervezet több mint 70 000 futballistapalántája. Vagyis az alközpontok kaphatják az egységcsomagokat.

Az OTP Bozsik Bajnokok program keretében 10-14 éves gyerekek játszanak a Kelet – Nyugat labdarúgó-mérkõzés elõtti bemelegítésen a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) telki edzõcentrumában Fotó: Illyés Tibor / MTI

A nyertes Dalnoki-Sport Kft. egyébként Dalnoki György és Dalnokiné Réczicza Ildikó tulajdonában áll. Utóbbi Réczicza István ügyvéd testvére. A befolyásos ügyvéd már az első Orbán-kormány idején is el volt engedve állami megrendelésekkel, azóta pedig irodája olyan gigaperben is képviselte a magyar államot, mint az 1,9 milliárdos díjazású Sukoró-per volt. Dalnokival is közösködtek már, az Átlátszó – zsebszerződés-gyanús földügyletét bogozó – cikke szerint a Fideszhez is közel álló Madarasi Erdőbirtokossági Társulás vezető testületében.

A Dalnoki-Sportnak nem ez volt az első MLSZ-es nyereménye, márciusban 40 ezer labdát vásároltak a cégtől.

Nem szponzori beszerzés

Az utánpótlásnevelésre kitalált Bozsik-program 2011-ben indult újra, amikor a Mol és az OTP is beállt a magyar labdarúgó utánpótlás-kiválasztás mögé. Az OTP Bank és az MLSZ között létrejött megállapodás értelmében az bank a Bozsik-programot, azon pedig célzottan a gyermeklabdarúgás “BOZSIK – Gyermek Intézményi Programját”, valamint az utánpótlás korosztályos válogatottakat támogatja. A fenti közbeszerzés kiírója az MLSZ, és a tendert az OTP Banktól függetlenül bonyolítja a szövetség, tudtuk meg a banktól.

Kiemelt képünk illusztráció: Gyerekek az OTP Bozsik Bajnokok program keretében megrendezett Kelet – Nyugat labdarúgó-mérkőzés után a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) telki edzőcentrumában 2018. április 25-én. 
Fotó: Illyés Tibor / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik