Gazdaság
Csabacsűd, 2018. február 22.
Az épülő M44-es gyorsforgalmi út Csabacsűd közelében 2018. február 22-én. Az út Nagykőröstől kiindulva az M5-ös autópályát fogja összekötni Békéscsabával, majd később folytatódhat a román határ felé.
MTI Fotó: Rosta Tibor

785 millióba kerül az első lépés a Debrecen-Békéscsaba-Szeged gyorsforgalmihoz

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

újságíró. 2018. 06. 15. 13:44

Korábban a témában:

Nem siette el a döntést a NIF Zrt. – egy tavaly októberben kiírt közbeszerzési pályázatnál csak most lett meg az eredmény. A Debrecen-Békéscsaba, illetve Békéscsaba-Szeged gyorsforgalmi utak összekötésével kapcsolatos tervezési szerződés, hatástanulmány, hatásvizsgálat és engedélyeztetés összesen több mint 785 millió forintba fog kerülni.

A beruházást még 2016 októberében jelentették be, azóta tehát nem sok erőlelépés történt eddig. Lázár János azt mondta akkor, hogy a tervezett közútfejlesztési beruházások a jelentős ipari és gazdasági övezetek elérésének javítását szolgálják majd. Az eredeti terv az volt, hogy a 2×2 sávos összeköttetés kivitelezését idén kezdik el.

A tenderen két részben hirdettek eredményt.

  • A Debrecen-Békéscsaba szakasz előkészítését az ÚT-TESZT Mérnöki és Szolgáltató Kft., akik a becsült 400 millió forint helyett 437 millió forintért fognak dolgozni.
  • A Békéscsaba- Szeged gyorsforgalmi előkészítését pedig a Roden Kft. és a Tura-Terv Kft. végzi, csak ők a becsült 400 millió forint helyett 349 millióért.

A Tura-Terv tervezte többek között a székesfehérvári nyugati elkerülő út egy szakaszát, A Roden alvállalkozóként részt kapott a 9 milliárdos traim-train projektben, az Út-Teszt neve pedig például a M86 gyorsforgalmi út Szeleste-Csorna közti 41 kilométeres szakaszának a tervezéséről lehet ismerős.

Kiemelt kép Rosta Tibor / MTI 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

Kommentek

This handout video grab taken from footage released by the Royal Thai Navy on July 11, 2018 shows rescue personnel during the rescue operation for members of the "Wild Boars" Thai youth football team inside the Tham Luang cave in Khun Nam Nang Non Forest Park in Mae Sai district. - The 12 boys rescued from a Thai cave were passed "sleeping" on stretchers through the treacherous passageways, a former Thai Navy SEAL told AFP on July 11, giving the first clear details of an astonishing rescue mission that has captivated the world. (Photo by Handout / ROYAL THAI NAVY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Royal Thai Navy " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.