Belföld

Tervezik Fehérvár nyugati elkerülő útja harmadik szakaszát

P. Horváth Ágnes

2012. 02. 13. 17:00

A tervezőt közbeszerzési eljárás keretében már kiválasztotta Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Rövidesen megkezdődik a Székesfehérvárt nyugati irányból elkerülő út harmadik szakasza kiviteli terveinek készítése- közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kommunikációs vezetője az MTI-vel hétfőn.

Loppert Dániel tájékoztatása szerint a kiviteli tervek elkészítésére öt ajánlat érkezett. Az összességében legelőnyösebbet a TURA-Terv Mérnökiroda Kft. nyújtotta be 294 millió forint plusz áfa ajánlati áron. A tervek elkészítésére 18 hónapja van.

A nyertes ajánlattevőnek el kell készítenie a 110 kilométer/óra tervezési sebességű 8. számú főút Székesfehérvár nyugati elkerülő útja III. szakaszának a kiviteli terveit. Továbbá a szakági terveket, valamint az összes és teljes körű műszaki dokumentációt, s el kell végeznie a hatályos útügyi műszaki előírás figyelembe vételével a szükséges vizsgálatokat.

Az út az Új Széchenyi Terv részeként, Európai Uniós támogatással, a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretében valósul majd meg. Arra, hogy a kiviteli tervek elkészülését és jóváhagyását követően, mikor kezdődik meg az elkerülő út újabb szakaszának az építése, a NIF egyelőre nem tudott információt adni.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.