Gazdaság

Mégsem épül 3,5 milliárdért a kisvárdai stadion mellett multifunkcionális csarnok?

A sportberuházásokat intéző Nemzeti Sportközpontok áprilisban jelentette meg a közbeszerzési értesítőben, hogy a kisvárdai stadion mellé multifunkcionális csarnok tervezésére is kivitelezésére vár ajánlatot. A munkákat a kiíró kishíján 3,5 milliárd forintra becsülte.

Az épülettel kapcsolatban alapvető elvárásként említették, hogy magyar, európai és nemzetközi kupamérkőzések lebonyolításának feleljen meg. Előírták továbbá, hogy a többszintes épületben a küzdőtér mellett összesen 4000 férőhelyes lelátó (amelyből 1500 mobil lelátóval biztosított), szociális blokkok, kiszolgáló helyiségek is kapjanak helyet (öltözők, mosdók, sajtókonferencia terem, irodák, büfé, skybox, gépészet, sajtószobák), és legyen részleges akadálymentesítés, amihez két lift építését is be kellett tervezni. Az épület küzdőterében két-két kézilabda és kosárlabda edzőpálya is el kellett hogy férjen a főpályák vonalazása mellett. Azaz kellett volna.

Ugyanis az értesítő szerint

a felhívást visszavonták. 

A közbeszerzési törvény szerint erre lehetősége van a kiírónak bármikor az ajánlattételi határidő lejárta előtt. Az állami megrendelő pedig négy nappal a május 28-ai határidő előtt lépett. Hogy miért vonták vissza a pályázatot, kiírják-e újra, vagy végleg lemondtak a stadion mellé tervezett multifunkcionális csarnokról, az nem derül ki az értesítőből. És hiába kérdeztük a Nemzeti Sportközpont igazgatóját, Korpás Rudolfot is, bő egy hét múltán sem kaptunk választ.

Lehet, hogy tényleg itt van a kutya elásva?:

A kisvárdai stadion megépítése anno 1,5 milliárd forintos költségvetéssel indult, utoljára április végén drágult, majdnem félmilliárddal, és akkor már 2,5 milliárdnál tartott a projekt. Az építkezést a kormány 2014-ben nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak nyilvánította, és az ország új Felcsútjaként is szokták emlegetni:

473 millió forinttal többet kell fizetnünk az ország új Felcsútjáért
1,5 milliárd forintos költséggel indult a kisvárdai stadion, mára 2,5 milliárdnál tartunk és ki tudja, hol a vége.

A munkát a kormányzati megbízásoknál gyakran sikeres Penta Industry Kft. nyerte el, aki igazán jó évet zárt tavaly:

Megduplázta bevételét a kománykedvenc stadionépítő
Rögtön meg is szavaztak 117 millió forint osztalékot a 47 éves egyedüli tulajdonosnak.

Kiemelt kép: Kisvárda FC

Ajánlott videó

Olvasói sztorik