Gazdaság

Mészáros Lőrinc milliárdos pénzesővel zárja a hetet

Meszaros-Lorinc(210x140).jpg (Array)
Meszaros-Lorinc(210x140).jpg (Array)

1,3 milliárd forintos munkára szerződött Mészáros Lőrinc vasúti cége, az R-Kord Kft. a GYSEV Zrt.-vel. A közpénzes megrendelésekkel jól ellátott R-Kord a Porpác-Csorna szakaszon végzi el a vonal- és erősáramú kábel cseréjét, illetve a lejárt közmű- és közútkeresztezési engedélyek megújítását, amelyekhez terveket is készít. Nem mindent saját maga, legalábbis az eredményhirdetésben 37 százalék erejéig valószínűsítik – közelebbről meg nem nevezett –  alvállalkozók, illetve harmadik személy bevonását.

Az Európai Unió Lapjában megjelent hirdetmény szerint a beruházás becsült értéke 1,4 milliárd forint volt, 100 millióval ajánlott alá a Mészáros-birodalom tagja. A szerződést nyílt eljárásban pályáztatták, Mészárosék mellett ajánlatot tett a TÁVTÉK Kft. és a VASI FULL-TÁV Kft.

Szerdán számoltunk be róla, hogy Mészáros Lőrinc a frissen a milliárdosok szűk csoportjába csöppenő vejével, Homlok Zsolttal nyert el egy méretes közbeszerzést, éppen az R-Kord Kft.-vel:

Mészáros Lőrinc lassan követhetetlen nagyságúvá duzzadt vállalatbirodalmának egyik fő cégét alaposan felhizlalták az uniós pénzek: tavaly a forgalmát és a nyereségét is megduplázta.

A vasúti biznisz pedig egyre kacifántosabb utakon hoz egyre többet a felcsúti klánnak:

Mészáros veje Prágán keresztül szállt be a klán vasúti cégszerzésébe
Egy cseh társaságban szerzett 75 százalékos részt Homlok Zsolt. Ezzel is a Mészáros-birodalom gyarapodott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik