Gazdaság

Így szívathatják, ha kártyával és készpénzzel fizetne egyszerre

Van az úgy, hogy az ember nem tudja kifizetni a vásárlása összegét csak kártyával (mert nincs annyi rajta), vagy csak készpénzzel (mert nincs annyi nála), ilyenkor merülhet fel hogy kápéval + plasztikkal fizessen egyszerre. De aki ezt szeretné, azzal előfordulhat, hogy koppan, mint a Pénzcentrum olvasója is.

Amikor megmondta, hogy a kártyáján nincs annyi pénze, mint a fizetendő, ezért kiegészítené készpénzzel, akkor az ismert budai cukrászdában azt mondták neki, hogy ilyet nem lehet. Végül, miután nem hagyta magát a vásárló, lestornózták a számláját, és szétbontották, írtak külön egy készpénzest és egy bankkártyást. Az illető nem értette sem az elutasítást, sem azt, hogy miért kellett ekkora feneket keríteni az ügynek. És a portál úgy tudja, nem egyedi esetről van szó.

Az általuk megkérdezett könyvelő szerint pedig sem jogi akadálya nincs a kártya+készpénz típusú fizetésnek, sem adózási szempontból nem jelent eltérést, csupán kis pluszadminisztrációval jár, mert kétszer kell elkönyvelni. Ezek szerint tényleg lustaságból szívathatják az ügyfeleket, akik hárítják az ilyen vásárlást.

Mondjuk az sem jobb, amikor azzal utasítja el az üzlet a kártyás vásárlást, hogy túl kicsi az összeg:

380 forint tényleg túl kevés? Vagy kamuznak a kereskedők?
Kis összegnél nem szeretik a kártyát a boltosok - újabb panaszt kaptunk.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik