Gazdaság
Budapest, 2016. szeptember 10.
Megújított húszezer forintos bankjegyek egy íróasztalon. Magyarország ma is hivatalos fizetõeszközét, a forintot, 70 évvel ezelõtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengõt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Irdatlanul sok adót fizettünk tavaly, három Puskás-stadionnyival többet mint korábban

24.hu
24.hu

2018. 06. 04. 12:19

Korábban a témában:

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által kezelt bevételek összességében 13 401 milliárd forintot tettek ki tavaly, 608,6 milliárd forinttal, 4,8 százalékkal haladva meg az előző évit – írta a vg.hu.

  • Az adózók csak személyi jövedelemadóból 2024 milliárd forintot fizettek be tavaly, 213 milliárddal meghaladva a 2016-os mértéket.

De több volt az adó-visszaigénylés is, mint az előző évben: 93 milliárd forint után 104 milliárd forint. A költségvetésnek az év végére 1920 milliárd forint adóbevétele képződött, ez 202,3 milliárd forinttal több, mint egy évvel korábban.

A személyi jövedelemadó-bevétel kedvező alakulásában a NAV szerint szerepük volt a bérfejlesztéseknek, a bérminimumok kötelező emelésének, a közszférában bevezetett életpályamodelleknek is.

  • Áfából 6145 milliárd forintos befizetés és 2267 milliárd forintos visszaigénylés mellett 3525 milliárd forintos lett a nettó költségvetési bevétel, ami mintegy 235 milliárd forinttal több a 2016-osnál.
  • Az egységesen 10 százalékosra mérséklet társasági adónál pedig nettóban 1 százalékos növekedés volt (= 1022 milliárd forint).
  • A jövedékiadó-bevétel 30 milliárd forinttal haladta meg az előző évit, azonban az egyéb termékeknél volt némi visszaesés.

Összehasonlításul: a 600 milliárd forintból, amennyivel több adót fizettünk tavaly, akár három Puskás-stadiont fel lehetne húzni:

Elképesztő módon titkolják a 190 milliárdból épülő Puskás-stadion szerződéseit
A Nemzeti Sportközpontok pénzt kért Szigetvári Viktortól az adatokért, de végül inkább visszaküldi a pénzt, csak tovább rejtegethesse azokat.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.