Gazdaság

Orbán örülhet, 45 milliárdnyi stadiont avathatnak az idén

A diósgyőri stadion szombati átadásának apropóján azt nézte meg a Zoom.hu, hogy hány a miniszterelnöknek oly kedves beruházást adhatnak még át az idén, és hogy mennyit költöttek ezekre összesen. Íme a lista, a hét stadion, amire összesen 45 milliárd forintot szakítottak ki:

  • DVTK Stadion (Diósgyőri VTK), Miskolc, nyitómeccs: május 5. – 12,4 milliárd forint.
  • Várkert Sportpálya (Kisvárda Master Good), Kisvárda, május 25. (a kivitelezési szerződésben rögzített határidő) – 3,16 milliárd forint.
  • Zsengellér Gyula Stadion, Cegléd, május vége – 0,593 milliárd forint.
  • Sóstói Stadion (Videoton), Székesfehérvár, június vége – 18,15 milliárd forint.
  • Árok utcai Stadion (BSC 1924), Budaörs, augusztus – 1,5 milliárd forint.
  • Kórház utcai Stadion (Békéscsaba 1912 Előre), Békéscsaba, augusztus – 2 milliárd forint.
  • Illovszky Rudolf Stadion (Vasas), Budapest, XIII. kerület, október – 6,98 milliárd forint.

A cikkben megemlítik, hogy ezen kívül még öt stadion építése van előkészítés alatt, illetve folyamatban, amelyek az idénre már nem készülnek el. Ez az öt stadion összesen minimum 220 milliárd forintba fog kerülni, amiből csak a Puskás-stadion visz el 200 milliárdot.

Összefoglalásuk szerint Orbán Viktor kormányai 2010 és 2020 között legalább 350 milliárd forintot költenek el az első és másodosztályú fociklubok stadionjaira, valamint az új nemzeti stadionra. A Népszava összesítése szerint 405 milliárdra rúghat az összeg. És persze ahogy az egyes beruházásoknál eddig is láttuk, ez az összeg még tovább növekedhet.

Másképp megközelítve a dolgot:

Kiemelt képünkön Orbán Viktor és Seszták Miklós a magyar csapat edzését nézte egy rigai stadionban két éve. Fotó: MTI/Kollányi Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik