Gazdaság

Avatás után is drágult még egy kicsit a diósgyőri stadion

149 millió forint helyett szűk 175 millióba fog kerülni az eredetileg 8 milliárd forintra tervezett, végül 12,4 milliárd forintból megépült, 15 ezer néző befogadására alkalmas, UEFA IV. kategóriájú DVTK-stadion ellenőrzési munkája. A műszaki ellenőrzést egyébként a Főber Nemzetközi Ingatlanfejlesztő és Mérnöki Zrt. végzi.

A kiegészítő ellenőrzések megrendelését azzal indokolták, hogy a stadion gazdaságosabb üzemeltetésének érdekében elvégzendő munkák miatt meg kellett változtatni a műszaki tartalmat.

A közbeszerzési értesítőből az is kiderül, hogy a beruházás során megvalósítandó stadion piaci alapú hasznosítása céljából a megbízó, mint a megvalósuló új stadion tulajdonosa „A Diósgyőri Stadion és kapcsolódó létesítményei üzemeltetése” tárgyban már lefolytatott egy eljárást, amely eredménytelen volt. A megvalósult beruházásnál ezért a korábbitól eltérő koncepciót találtak ki. Az elkészült beruházás műszaki átadás-átvételi eljárásának lefolytatása során pedig új, a megbízási szerződés megkötésekor előre nem látható üzemeltetési szempontok merültek fel, és ebből adódtak a többletfeladatok a műszaki ellenőrzésnél.

Így néztek ki anno a látványtervek:

DVTK Stadion (dvtk stadion)
Ilyen lesz a nyolcmilliárdba kerülő DVTK-stadion
Korszakos jelentőségű döntésnek nevezte a diósgyőri stadionberuházást Kriza Ákos, Miskolc polgármestere. Az új komplexum nyolcmilliárd forintból épül meg.

A stadiont egyébként idén május 5-én avatták fel.

A kiemelt kép a stadionavatáson készült. MTI / Vajda János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik