Belföld

3.5 milliárd forintból épül stadion Szigetszentmiklóson, pedig a városnak már nincs felnőtt focicsapata

Hétfőn írta meg az mfor.hu, eddig összesen 2,12 milliárd forintnyi TAO-támogatáshoz jutott a Szigetszentmiklós Testgyakorlók Köre, amelynek jelentős részét a stadionépítésre fordítják, a projekt teljes értéke pedig 3.5 milliárd forint.

A 444.hu most arról ír, hogy a város focicsapata 2016 nyarán 361 millió forintos segélyt is kapott az EMMI-től, mert a sportcentrumra vonatkozó 2011-ben beadott terv elavult és az építkezés költségvetése legalább ilyen összegű mínuszba került.

Ezek után, még 2016 júniusában az SZTK tulajdonosai közölték, hogy megszüntetik a projekt elkezdésekor még stabil másodosztályú, akkor viszont már a harmadik vonalban játszó felnőtt profi csapatot és inkább amatőrként a megyei I. osztályban folytatják.

Ezt azzal indokolták, hogy a beruházás miatt jelentős anyagi áldozatokat kell hoznia a klubnak, minden erőforrásukat arra fordítják, ezért átmenetileg megszüntetik az első csapat finanszírozását.

A tragikomédia néhány hete, februárban csúcsosodott ki, amikor az SZTK bejelentette, visszalép az amatőr megyebajnokságtól is az idény felénél.

Stadionépítés ide vagy oda, csapat most nincs Szigetszentmiklóson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik