Gazdaság

Megint az ingyenlapotopos cég nyert egy kövér állami pályázaton

Az Idősügyi Infokommunikációs Modellprogram keretében idős gondozottak ellátására alkalmas vészjelző-segélyhívó karperecek és hozzákapcsolódó rendszer szállítására írt ki közbeszerzési pályázatot a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség. A beszerzés 800 db bázisállomásra GSM modullal, 800 db vészjelző karperecre, 1 db diszpécserközpontra szól kliensszoftverrel, 63 kliensre. A 800 db-os alapmennyiségen felül +200 db vészjelző és segélyhívó karperecegység és bázisállomás egyedi megrendelésére is lehetőség lesz, amennyiben a megrendelő úgy dönt majd.

Három ajánlat érkezett be a munkára, és már meg is van a nyertes, a Delta System Kft., aki az eredetileg becsültnél 1,5 millió forinttal olcsóbban, 191 millió forintért vállalta el a teljesítést. A gyorsított eljárásban a minőségi kritériumok 20, az ár 80 százalékban volt döntő szempont.

A Delta System igen eredményesen szerepel a közbeszerzéseken mostanában. Mint korábban megírtuk, ők szállíthatták például a nyugdíjasoknak az ingyenlaptopokat, 1,2 milliárd forintért, a szegedi tömegközlekedési eszközökön a bankkártyás fizetést lehetővé tevő kütyüket, 175 millió forintért,  és a közösségi internethozzáférési pontok fejlesztését is ők csípték meg idén, 3,2 milliárd forintért. És ők nyertek egy 700 milliós fogyasztóvédelmi tenderen is:

Újabb zsíros állami megbízást nyert az ingyenlaptopos cég
Most több száz milliós kormányprojektet csíptek meg, a tervezettnél kicsit drágábban.

Kiemelt képünk illusztráció, amelyen az  internet segítségével használható vészjelző karperec látható.
Fotó: Bruzák Noémi / MTI 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik