Gazdaság

5,6 milliárdból épül a Gyarmati Dezső Sportuszoda

Az A-Híd Zrt. építheti fel a II. kerületben a Gyarmati Dezső Sportuszodát 5 milliárd 586 millió forintért – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. Az Apáthy Endre érdekeltségébe tartozó vállalkozásnak nem csak a generálkivitelezési és uszodatechnológiai feladatokat kell elvégeznie, a tájépítészeti- és környezetrendezési munkákat is ők látják majd el.

Az uszodában három, feszített víztükrű medence lesz:

  • egy televíziós közvetítésre alkalmas, FINA szabályoknak megfelelő, fedett, tíz pályás, 50×25 méter vízfelületű versenymedence, 220 cm-es vízmélységgel,
  • egy fedett, 20×10 méter vízfelületű tanmedence, 80-120 cm-es vízmélységgel,
  • és egy kültéri, időszakosan lefedhető, 21×33,3 méter vízfelületű medence, 200 cm-es vízmélységgel.
Fotó: magyarepitok.hu

A Magyar Építők szerint a projekt részét képezi egy sétány kiépítése a Máriaremetei út felől, egy 147 férőhelyes parkoló és az uszoda kültéri medencéjéhez kapcsolódó, hullámmotívumra épülő uszodakert, ahol a vendégek megpihenhetnek. Az építkezés során közel tízezer köbméter betont és kétezer tonna betonacélt használnak fel. A kivitelezést a cégektől befolyt társasági adó felajánlásokból fedezik.

Apáthy Endre kormányokon és trendeken átívelő sikereiről árulkodik az A-Híd, illetve a Hídcsoport, referencialistája. Apáthynak a szocialista kormányok alatt sem volt oka panaszra: érdekeltségei részt vettek a Kőröshegyi völgyhíd kivitelezésében, a Megyeri-híd építésénél pedig 5 milliárd forintos alvállakozói megbízást kaptak. Később már arról szóltak a hírek, hogy 27,3 milliárd forintért a Hídépítő Zrt. és a Mészáros és Mészáros Kft. duója építheti az új, magyar-szlovák Duna-hidat.

Kiemelt kép: magyarepitok.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik