Belföld

3,8 milliárdból építenek vízilabda akadémiát Szentendrére

A Pap-szigeti strandot élesztené újra az önkormányzat állami támogatással. Az üzemeltető cég viszont nem feltétlen áll a helyzet magaslatán.

Egyre-másra bújnak ki a földből a megalomán sportberuházások Szentendrén: a 6 milliárd forintba kerülő kosárlabdacsarnok után a Pap-szigetet építenék be az Mfor szerint. A szigetre 3,8 milliárdért vízilabda akadémiát építhet a KÓPÉ-SZIGET Vízilabda Akadémia Kft.

6 milliárdos sportcsarnokot terveznek Szentendrén
Az önkormányzatnak elvileg nem kerülne semmibe.

Március 8-án döntött erről a képviselő-testület egy rendkívüli ülésen, egy nappal azután, hogy megkapták az előterjesztést, szóval nem volt idő mérlegelni. A város pályázatot írt ki korábban a volt strand hasznosítására, ezt nyerte meg a KÓPÉ Úszó, Vízilabda Sportegyesület tulajdonában álló, idén február 14-én alapított cég egyedüli jelentkezőként.

A területet 15+5 évre bérbe veszik az önkormányzattól, ott a tanulmányterv szerint kialakítanak egy panorámás termálmedencét, egy gyermekmedencét és játszóteret, élménycsúszdát, homokos sportpályákat, kültéri medencéket és rendezvényteret, egy fedett, nyitható uszodát termál-, tan- és versenymedencével, valamint egy sportközpontot kollégiummal.

A Társaság az Élhető Szentendréért kritizálja a projektet, mert nincs tisztázva, mi történik, ha eltűnik a kormányzati támogatása, nincs részletezve a beruházás második üteme, nem mutatja meg az önkormányzat gazdasági érdekeit sem a szerződéstervezet.

Tegnap, azaz csütörtök délután (márc. 8.) sürgősségi testületi ülést hívott össze Verseghi-Nagy Miklós polgármester. Az…

Közzétette: Társaság az Élhető Szentendréért – 2018. március 9.

A kft. fogja megszerezni majd a támogatási kormányhatározatokat, az előkészítésit és megvalósításit 2020. augusztus végéig. A végleges használatba vételi engedély 2023 utolsó napjára lehet meg. A használatba vételi engedélyig az önkormányzat csak 100 forint+áfa haszonbért kap a cégtől. Később évi pár százmillió forint is lehet ez az összeg. De mivel a céget tulajdonló egyesület éves bevétele a 100 milliót sem éri el, ezt nem lesz egyszerű kigazdálkodniuk.

(Kiemelt kép: Facebook/ Társaság az Élhető Szentendréért)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik