Gazdaság

500 milliós lyuk a stadionprojekten

24.hu
24.hu

2018. 03. 05. 10:24

Korábban a témában:

Az elmúlt időszakban nem egyszer téma volt a szigetszentmiklósi 3,5 milliárdos összköltségvetésű stadionprojekt, és a körülötte kialakult problémák. A hírek szerint leállt a beruházás, kifizetetlen számlák vannak, a focicsapat pedig a tavaszi idényben már a megye I-ben való részvételtől is visszalépett. Az Mfor a Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Körének (SzTK) ügyvezetőjét, Potoczki Tamást kérdezte a beruházás jövőjéről és arról, hogy mi vezetett a jelenlegi helyzetig.

Mint kiderült, mivel a tao-beruházások utófinanszírozásos projektek, és a klub mögött nem áll tehetős tulajdonos, sem támogató, mindent önerőből igyekeznek megoldani. Ennek ellenére nem féltek belevágni a stadionépítésbe. Potoczki Tamás azt mondta a portálnak, hogy üzleti tervükben számítottak néhány nagyobb társaság támogatására, ami eleinte működött is, a piaci körülmények megváltozása miatt azonban fordulat állt be.

A 250-300 milliós részszámlák kifizetése nehézségekbe ütközött, mivel sem a saját, sem pedig más banknál nem kaptunk hitelt, senki sem adott kölcsönt, annak ellenére sem, hogy a megítélt támogatás már az MLSZ-nél lévő zárolt számlán volt. Végül sokadik próbálkozásra az MKB Bankkal sikerült egy megfelelő koncepciót kialakítani. Ez volt tavaly októberben. A vállalkozóval pedig eközben úgy döntöttünk, hogy amíg nincs hitelforrás, addig egy időre leállítjuk az építkezést.

Az ügyvezető azonban azt is elmondta, hazugság, hogy évek óta áll a beruházás, az első ütemből csak egy 50 milliós munka maradt el, a második is megkezdődött, bár nyáron a nagy meleg miatt volt egy kisebb leállás. Most az a gondjuk, hogy még az idei tao-kereteket nem sikerült feltölteniük, így nincs szabad forrásuk.

Jelenleg az egész projektben egy közel 500 millió forintos lyuk van, ennyi hiányzik a történetből. Ez kevesebb, mint az egész beruházás áfája, tehát a kormány lényegében egyik zsebéből a másikba tenné ezt az összeget, hiszen erről beszélünk, ami kell a történethez. Ebben kértünk, kérünk segítséget, van is beadva kérelmünk a kormányhoz,

mondta Potoczki a portálnak. Az építkezést az év végére szeretnék befejezni

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Vladimir Putin, President of Russia, during the opening session of the Paris Peace Forum, an event that is a part of the commemoration ceremonies to mark the centenary of the 1918 Armistice, at the Villette Conference Hall in Paris
The Paris Peace Forum was created to
bring together all actors of global
governance to strengthen multilateralism
and international cooperation. 
On Sunday, November 11, 2018, in Paris, France. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.