Gazdaság

500 milliós lyuk a stadionprojekten

Az elmúlt időszakban nem egyszer téma volt a szigetszentmiklósi 3,5 milliárdos összköltségvetésű stadionprojekt, és a körülötte kialakult problémák. A hírek szerint leállt a beruházás, kifizetetlen számlák vannak, a focicsapat pedig a tavaszi idényben már a megye I-ben való részvételtől is visszalépett. Az Mfor a Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Körének (SzTK) ügyvezetőjét, Potoczki Tamást kérdezte a beruházás jövőjéről és arról, hogy mi vezetett a jelenlegi helyzetig.

Mint kiderült, mivel a tao-beruházások utófinanszírozásos projektek, és a klub mögött nem áll tehetős tulajdonos, sem támogató, mindent önerőből igyekeznek megoldani. Ennek ellenére nem féltek belevágni a stadionépítésbe. Potoczki Tamás azt mondta a portálnak, hogy üzleti tervükben számítottak néhány nagyobb társaság támogatására, ami eleinte működött is, a piaci körülmények megváltozása miatt azonban fordulat állt be.

A 250-300 milliós részszámlák kifizetése nehézségekbe ütközött, mivel sem a saját, sem pedig más banknál nem kaptunk hitelt, senki sem adott kölcsönt, annak ellenére sem, hogy a megítélt támogatás már az MLSZ-nél lévő zárolt számlán volt. Végül sokadik próbálkozásra az MKB Bankkal sikerült egy megfelelő koncepciót kialakítani. Ez volt tavaly októberben. A vállalkozóval pedig eközben úgy döntöttünk, hogy amíg nincs hitelforrás, addig egy időre leállítjuk az építkezést.

Az ügyvezető azonban azt is elmondta, hazugság, hogy évek óta áll a beruházás, az első ütemből csak egy 50 milliós munka maradt el, a második is megkezdődött, bár nyáron a nagy meleg miatt volt egy kisebb leállás. Most az a gondjuk, hogy még az idei tao-kereteket nem sikerült feltölteniük, így nincs szabad forrásuk.

Jelenleg az egész projektben egy közel 500 millió forintos lyuk van, ennyi hiányzik a történetből. Ez kevesebb, mint az egész beruházás áfája, tehát a kormány lényegében egyik zsebéből a másikba tenné ezt az összeget, hiszen erről beszélünk, ami kell a történethez. Ebben kértünk, kérünk segítséget, van is beadva kérelmünk a kormányhoz,

mondta Potoczki a portálnak. Az építkezést az év végére szeretnék befejezni

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik