Foci

„Magyarország megmutatta, hogyan kell csinálni”

Terjedelmes cikk jelent meg a Kurier.at oldalon, amelyben szóba kerül a magyar stadionrekonstrukciós program, ráadásul pozitív kontextusban. A lap a 9. osztrák labdarúgó-kongresszus eseményeiről számolt be és többek közt idézte Heinz-Christian Strache alkancellár szavait is.

A konzervatív osztrák Szabadság Párt politikusa, aki egyben az osztrák sport első embere is azt találta mondani, hogy mivel a bécsi Ernst Happel stadion ramaty állapotban van, futballjuknak mindenképp szüksége van egy új nemzeti stadionra. Olyanra, amely alkalmas a nemzetközi események befogadására.

Magyarország megmutatta, hogyan kell csinálni

– idézte a lap az alkancellár-sportminisztert, aki felvetette azt is, hogy egy új osztrák nemzeti stadionnal akár újra meg lehetne pályázni Magyarországgal közösen az Európa-bajnokság rendezési jogát.

Leopold Windtner, az Osztrák Labdarúgó-szövetség elnöke azzal kontrázott rá minderre, hogy kijelentette:

Ha néhány évvel ezelőtt azt mondja nekem valaki, hogy Magyarország mutatja meg számunkra a helyes utat, nem hiszem el. A 65 ezer férőhelyes Puskás Ferenc Stadion mellett sok új aréna épült, épül az országban. Ehhez képest Linzben  32 millió euróból felújították a stadiont, de az így sem alkalmas nemzetközi mérkőzések megrendezésére.

Windtner nem először példálózik Magyarországgal és a magyar sportpolitikával. Megtette már 2015-ben is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik