Gazdaság

Mészárosék vehetik meg a fővárosi Gellért Hotelt

A patinás hotelt a jelenlegi tulajdonosa régóta szeretné eladni. Sajtóhírek szerint Mészárosék érdekeltsége lehet a vevő. A vevőként megnevezett Konzum és a jelenlegi tulajdonos, a Danubius Hotels is határozottan cáfolta a hírt kérdésünkre.

Hamarosan a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó szállodaüzemeltetési profillal működő cég veszi meg a budapesti Danubius Hotel Gellértet – írta a Zoom.hu több forrásra hivatkozva.

A források az adásvételben résztvevő Mészáros-céget egyelőre még nem tudták teljes biztonsággal megnevezni. A lap szerint valószínű, hogy a Konzum Nyrt. lehet a vevő, hiszen tavaly év végén ebben a cégben hozták egy tető alá lényegében a teljes Hunguest Hotels-láncot.

Az régóta tudott, hogy a patinás hotelt a jelenlegi tulajdonosa régóta szeretné eladni. A lap szerint Mészároséknak roppant értékes elem lehetne a régi fényében ragyogó Gellért Hotel. A láncnak ugyanis nincs emblematikus, kifejezetten nagy presztízsű szállodája a fővárosban. A Konzum cég közvetett módon 18 magyarországi és további öt külföldi szálloda tulajdonosa lett, amivel Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb szállodaláncát hozták létre.

Megkerestük a Konzumot, hogy erősítsék meg vagy cáfolják a hírt, amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

FRISSÍTÉS 15:45. A Konzum kérdésünkre nem kívánta kommentálni a Zoom értesülését. Megkerestük a Danubius Hotelst is, ahol azt mondták, hamarosan közleményt adnak ki a hírről.  

FRISSÍTÉS 17:30. A Konzum később lapunknak határozottan cáfolta, hogy megvásárolná a szállodát, sőt, vételi szándékuk sincs. A Danubius Hotels közleményben határolódott el a hírtől. Mint írták lapunknak, a szálloda jövőjével kapcsolatos lehetőségeket a Danubius Hotels Group az elmúlt években folyamatosan vizsgálta, de Mészáros Lőrinccel nem folytat tárgyalásokat. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik