Gazdaság

A Mészáros-gyerekeknek már ablakos cégük is van

Már nemcsak magasépítő, hanem nyílászárós cége is van Mészáros Lőrinc multimilliárdos felcsúti polgármester gyerekeinek. Hármójuk közös cége,

a Fejér-B.Á.L. Zrt. lett a tulajdonosa az új társaságnak, a múlt héten bejegyzett Fenstherm Future Zrt.-nek.

A főtevékenységeként műanyag építő anyag gyártást megjelölő cégben Mészárosék üzlettársa a Fenstherm Ablak Kft., utóbbit pedig a kistarcsai illetőségű, alig 21 éves Gerencsér Dominik jegyzi.

Nem zöldmezős vállalkozásról van szó, a cégadatok szerint a Fenstherm Future úgy jött létre, hogy kivált a Fenstherm Kontakt Kft.-ből. Ez utóbbi éppen nyolc éve működik, mégpedig elég eredményesen: 2016-ban 2,6 milliárd forint volt a forgalma és 167 millió az adózott eredménye. A Fenstherm Kontakt tulajdonosa a Fenstherm Ablak, és ezzel bútoroztak most össze a Mészáros-gyerekek.

Érdekeltségük, a Fejér-B.Á.L. néhány napja nyert el 14,8 milliárd forintos megbízást az érdi önkormányzattól egy konzorcium tagjaként, és 2015-ös alapítása óta fénysebességgel növekszik az építőipari cégük: 2016-ban már csaknem 3,3 milliárd forint árbevételnél tartott. Dolgozhatott a Nemzeti Lovarda felújításán, a felcsúti Puskás Akadémia kazánházán, és aligha lesz gond a folytatással, olyan minősítést szerzett, amivel közreműködhet a Paksi Atomerőmű bővítésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik