Gazdaság

Baldauf cáfol, de közben multilánccal tárgyal a tiszteletbeli CBA-vezér

Hogy eladják-e a CBA-t, vagy sem? Kedden jött a hír, hogy igen. A Portfolio két forrásból is úgy tudta, a CBA tiszteletbeli elnöke már túladott egyik központi boltján, és továbbiak eladásáról is tárgyal. A budapesti Blaha Lujza téren lévő üzletét a Lidl veszi át, hamarosan a Ferenciek terén lévőről is megszülethet a megállapodás. A Váci út 201. szám alatti CBA pedig már november közepén Lidl-üzlet lett.

Aztán Baldauf László cáfolta, hogy bármit is eladna:

baldauf-laszlo-cba(210x140)(1).jpg (baldauf lászló)
Baldauf: Semmit nem adok el
A CBA alapítója cáfolja, hogy eladná több üzletét.

Egy biztos, a kiszivárogtatás, vagy a véletlen szivárgás sohasem tesz jót egy üzletnek. A Blokkk.com így kommentál: bár Baldauf tiszteletbeli CBA-vezér cáfol, de azért multi áruházzal tárgyal. Mint írták,

elképzelhető az is, hogy nem mindenkinek tetszik az esetleges szándék, akár más üzlet-, vagy versenytársnak, esetleg némely politikusnak. Már eddig is vagy egy tucatnyi bolthelyet elszipkáztak így is a multi áruházláncok a hazaiaktól. De Baldauf nem akárki.

Végül bármi lehet, de egy biztos: Kasszás Erzsit nem könnyű táncba vinni. És nagy ára van. És nem biztos, hogy a Lidl lesz a befutó, elég emlékezni a Cora adásvételére, amikor mindenki a CBA-COOP páros befutására számított, utána jött az Auchan. Váratlan eredmény is lehet a meccs vége.

A portál emlékeztet: a CBA nagykereskedelmi tevékenységét már nem a CBA Kereskedelmi Kft, hanem legnagyobb részben a Hansa-Kontakt végzi. Arra is részletesen kitérnek, hogy az éppen 25 éves CBA-csoport hogyan indult, és hogyan jutottak el negyedszázad alatt oda, ahol most tartanak.

Azt is felidézték, hogy pontosan abban az időszakban veszített teret a CBA-csoport, amikor a magyar kormány számos korlátozást vezetett be a multi áruházak térnyerésének fékezésére, éppen a hazai boltosok védelmében (ágazati különadók, plázastop és még más). Persze, ehhez hozzá lehet tenni azt is, hogy ezek nélkül még nagyobb lett volna a baj, jegyzik meg.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Ajánlott videó

Olvasói sztorik