Gazdaság

Eladták a szlovák CBA-t

Az Enterprise Investors (EI) által kezelt Polish Enterprise Fund VII magántőke-befektetési alap felvásárolta Szlovákia vezető független élelmiszer-kiskereskedelmi vállalatának, a CBA Slovakia a.s.-nek 100 százalékos részvénycsomagját.

A CBA Slovakia 310 kisboltot és szupermarketet üzemeltet Szlovákia középső és nyugati részén. Az ország legnagyobb független élelmiszer-kiskereskedelmi vállalatainak egyike, amely közvetlenül a nemzetközi áruházláncok mögött foglal helyet a rangsorban.

A vételár egyelőre nem ismert, azt azonban közölték a felek, hogy az Enterprise Investors 16 millió euró friss forrást bocsát a vállalat rendelkezésére a kölcsöntőke arányának csökkentéséhez és a pénzügyi növekedéshez. De ez vélhetően csak akkor kerül a CBA Slovakiához, ha a tulajdonszerzésre rábólint a helyi versenyhatóság.

Szlovák cégadatokra hivatkozva a Napi.hu azt írta, hogy a CBA Slovakia 2016-os árbevétele 142,5 millió euró volt, azonban összesen 185 116 euró veszteséget termelt. A cégadatbázis azt írja, 35,975,221 euró volt a jegyzett tőkéje, eddigi főrészvényese egy ciprusi cég, a Tamontro Trading Ltd. volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik