Gazdaság

Multiknak árulhatja boltjait a CBA-alapító

baldauf-laszlo-cba(210x140)(1).jpg (baldauf lászló)
baldauf-laszlo-cba(210x140)(1).jpg (baldauf lászló)
Eladja üzletei egy részét a milliárdos magyar üzletember, Baldauf László.

A Portfolio két forrásból is úgy tudja, a CBA tiszteletbeli elnöke már túladott egyik központi boltján, és továbbiak eladásáról is tárgyal. A budapesti Blaha Lujza téren lévő üzletét a Lidl veszi át, hamarosan a Ferenciek terén lévőről is megszülethet a megállapodás. A Váci út 201. szám alatti CBA pedig már november közepén Lidl-üzlet lett.

Baldauf László állítólag további boltok, bérleti jogok eladását is tervezi, de a portál hiába kereste, nem sikerült megtudnia, hogy csak egyes üzleteket ad-e el, vagy összes üzletétől megválik. Érdemi válaszokat a Lidl Magyarország sem adott, de a gazdasági portál egyik forrása szerint az egykori CBA-elnök nem csak a német diszkontlánccal tárgyal.

A portál másik névtelen forrása szerint a kérdés politikailag nagyon kényes, hiszen a vevők nem magyar cégek, Baldauf László pedig biztos nem akar konfliktust a kormánnyal.

CBA-vezér: Orbán a 21. század egyik legjelentősebb magyar politikusa
"Minimum tizenkét év kell ahhoz, hogy nemzetünket a miniszterelnök úr gazdaságilag és erkölcsileg fölemelje" - mondta Baldauf László.

Ugyanakkor kényszerpályán is lehet, ha a család nem viszi tovább az üzletet. Ez indokolhatja a boltok eladását, ami miatt tovább csökkenhet a magyar cégek aránya a kiskereskedelemben.

Baldauf László a CBA elnöki pozíciójától 2016. január 1-jétől vált meg, azóta azt Lázár Vilmos tölti be.

Baldauf László (Baldauf László)
Lemondott a CBA elnöke
Baldauf László ezt a cég taggyűlésén jelentette be.

A portálnak egyik forrása azt mondta, hazai üzletláncok nem biztos, hogy meg tudnák venni a boltokat, nem abba a súlycsoportba tartoznak, mint a multik, de optikailag jobban nézne ki, ha nem diszkontláncnak, hanem szupermarketnek (pl. Spar) adnák el a boltokat, amelyek egy ideig akár CBA-s nevén is futhatnának.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik