Gazdaság
Image: 73649306, A Magyar Nemzeti Bank bejárata., Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com

Azonnali tiltást kaptak a kétes pénzügyi közvetítők az MNB-től

24.hu
24.hu

2017. 09. 29. 09:44

Az MNB azonnali hatállyal megtiltotta az Albaland Kft.-nek, a belize-i PINK ROCKS GROUP Ltd.-nek és a két cégben tulajdonos W. Attila magánszemélynek, hogy jogosulatlanul bármely, jegybanki engedélyhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet, különösen függő ügynöki vagy pénzügyi szolgáltatás közvetítése tevékenységet végezzenek. Az MNB az ügy kivizsgálására piacfelügyeleti eljárást folytat.
Korábban a témában:

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az Albaland Kft., a PINK ROCKS GROUP Ltd. és W. Attila tevékenységének vizsgálatára hivatalból piacfelügyeleti eljárást folytat. Ennek célja megállapítani, hogy az érintettek végeztek/végeznek-e bejelentés hiányában a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról szóló törvény szerinti függő ügynöki, illetve üzletszerűen a hitelintézeti törvény szerinti pénzügyi szolgáltatás közvetítése tevékenységet (ehhez is az MNB engedélye vagy bejelentés szükséges.)

Az MNB a piacfelügyeleti eljárás során ma közzétett végzésében azonnali hatállyal megtiltotta az érintetteknek, hogy a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzenek. Az MNB már korábban közzétette az Albaland Kft.-re és a PINK ROCKS GROUP Ltd.-re vonatkozó befektető-védelmi felhívását honlapja Figyelmeztetések menüpontjában.

Az MNB által ez idáig beszerzett bizonyítékok alapján W. Attila és az Albaland Kft., majd ezt követően a PINK ROCKS GROUP Ltd. széles körben hirdette, hirdeti a piacfelügyeleti eljárás során vizsgált tevékenységét. Az érintettekkel kapcsolatba lépő befektetőknek ezáltal lehetősége nyílik arra, hogy különböző – többek közt az MNB által jogosulatlan befektetési szolgáltatási tevékenység végzése miatt már korábban szankcionált – külföldi brókercégek által kínált tőkeáttételes befektetési termékek kereskedését biztosító éles számlákat nyissanak.

A jegybank ideiglenes intézkedésének alapvető célja a befektetők érdekeinek védelme, a tőkepiac átlátható működésének, illetve a befektető-védelemnek az érvényesítése azért, hogy az e piacon lévő személyek csak a jogszabályban meghatározott formai keretek közt tevékenykedjenek.

Ismételten felhívják a potenciális befektetők figyelmét rá, hogy egy-egy szolgáltatás, termék – különösen a tőkeáttételes befektetési termékek (pl.: FX, CFD) – igénybevétele előtt mindig előzetesen, s ne csak esetlegesen a kár bekövetkezte után ellenőrizzék, hogy az adott szolgáltató rendelkezik-e pénzügyi, illetve befektetési tevékenység végzéséhez szükséges engedéllyel vagy regisztrációval, s szerepel-e a jegybank Piaci szereplőket felsoroló nyilvántartásaiban.

Ezen információkról az MNB honlapja, ügyfélszolgálata, illetve vidéki pénzügyi tanácsadó irodái minden tájékoztatást megadnak a szerződésük megkötése előtt álló érdeklődőknek.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.