Gazdaság
Female payment electronic reader close-up shop plastique card button

Egyre többen fizetünk bankkártyával

24.hu
24.hu

2017. 09. 11. 12:49

Korábban a témában:

Egyre népszerűbb a lakossági bankkártyás fizetés, legalábbis a bank lakossági ügyfelei körében látványosan nőtt a kártyás fizetések száma és az ehhez kapcsolódó forgalom – olvasható a K&H közleményében.

Az idei év első öt hónapjában az ügyfelek 21,7 millió tranzakciót hajtottak végre, ez a múlt év azonos időszakához képest 33 százalékos növekedést jelent.

A bank szakértője szerint évekkel ezelőtt még jellemző volt, hogy fizetésnapon ügyfeleink elsétáltak ATM-jeinkhez és fizetésük nagy részét készpénzben felvették, majd elsétáltak a postahivatalba és a frissen felvett készpénzzel fizették be sárga csekkjeiket. Ma már fordulni látják a trendet, egyre több olyan ügyfelük van, aki ma már bátran és tudatosan használja a bankkártyáját.

A havi kétszeri, ingyenes lakossági készpénzfelvételt (150 ezer forintig) 2014-ben törvényben garantálta az Orbán-kormány, miután tranzakciós illetéket vetett ki a banki műveletekre. Ennek egyik következménye az volt, hogy növelte a készpénz használatot az országban. Három évvel később a kormány teljes hátraarcot fújt, és már a készpénz mentesítő megoldásokat támogatja. Például támogatást adnak POS-terminálok beszerzéséhez kereskedőknek.

Customer paying for their order with a credit card in a cafe. Bartender holding a credit card reader machine and returning the debit card to female customer after payments.
Hátraarcot fúj a kormány a készpénzhasználatnak
Támogatást adnak POS-terminálok telepítésére.
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Farkas Norbert / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.