Gazdaság
Budapest, 2016. szeptember 10.
Megújított húszezer forintos bankjegyek részlete. Magyarország ma is hivatalos fizetõeszközét, a forintot, 70 évvel ezelõtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengõt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Ezermilliárdos adókedvezményt oszthat jövőre a kormány

24.hu
24.hu

2017. 05. 05. 14:04

Korábban a témában:

A Nemzetgazdasági Minisztérium a költségvetés beterjesztésekor részletezte azt is, hogy jövőre mekkora adó-, járulék- és illetékbevételről mond le a lakosság vagy a vállalatok javára. A minisztérium mostani becslése szerint ilyen okból legalább 865 milliárd, legfeljebb 950 milliárd forint nem érkezik be a költségvetésbe 2018-ban – figyelt fel rá a Portfolio.hu.

Ez mintegy 200-220 milliárd forinttal magasabb, mint a tavalyi összeg, azaz 30 százalékos növekedésnek felel meg.

Alapvetően 4 adókedvezmény fog növekedni:

  • Mintegy 100 milliárd forinttal nagyobb lehet jövőre az illetékkedvezmény, ami a lakáscsere és öröklés felpörgésével függ össze.
  • Az szja-kedvezmények 86 milliárd forinttal lehetnek magasabbak, főként a családi adóalap-kedvezmény és első házasok kedvezményének bővülése miatt. Ezen a jogcímen az állam akár 275 milliárd forintot is a családoknál hagyhat jövőre.
  • A társasági adókedvezmények összege 45 milliárd forinttal növekedhet, mert a kormány azzal számol, hogy több adókedvezményt vesznek igénybe a vállalkozások a sportcélú támogatások után.
  • 20 milliárd forintnyi új adókedvezmény jelenhet meg jövőre, miután a bankok igénybe vehetik a pénzügyi szervezetek különadójából a látvány-csapatsport támogatások utáni kedvezményt.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Hungary's Sandor Liu Shaolin reacts in the men's 5,000m relay short track speed skating A final event during the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games, at the Gangneung Ice Arena in Gangneung on February 22, 2018. / AFP PHOTO / ARIS MESSINIS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.