Gazdaság
Rimóc, 2014. május 25.
A palóc népviseletbe öltözött Koczka Anett szavaz a rimóci Szent István Általános Iskolában kialakított 1-es számú szavazókörben az európai parlamenti választáson 2014. május 25-én.
MTI Fotó: Komka Péter

Megvan, mennyit költenek jövőre a választásra

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

újságíró. 2017. 05. 03. 15:19

Korábban a témában:

Az Országgyűlés alá sorolt költségek között jelenik meg a jövő évi költségvetés tervezetében, hogy a kormány mennyit szán a 2018-as országgyűlési választások előkészítésére, kivitelezésére, és utána a testületváltással kapcsolatos kiadásokra.

Az előző, 2014-es választásokra magára a kampányra 6 milliárd forintot irányoztak elő – ebben nincs változás, 2018-ra is pont ennyi áll ezen a soron.

A választások előkészítésére a 2014-es költségvetésben még 10 milliárd forintot különítettek el. Igaz, akkor nemcsak országgyűlési választások voltak, hanem önkormányzati és európai parlamenti választások is, jövőre viszont csak országgyűlési lesz. A 2018-as költségvetésben a választás előkészítésére 5,755 milliárd forinttal számolnak, plusz 845 millió forint felhalmozási célú kiadással, azaz összesen 6,6 milliárd forinttal. És már az idei költségvetésben is van a célra 500 millió forint. Így összesen 7,1 milliárd forintos kiadás lehet csak a választás előkészítése.

2014-ben jóval többet szántak a képviselő-testület váltásával kapcsolatos kiadásokra is, mint most. Akkor 3,1 milliárd forintot különítettek el, jövőre azonban a tervezet szerint 1,5 milliárd forint lehet a képviselőtestület-váltás költsége (633 millió forint van beállítva a működési kiadásokra és 867 millió forint felhalmozási kiadásokra).

Ez összesen 14,6 milliárd forintnyi címzett kiadás. 

Ha kíváncsi, mennyivel költhet jövőre többet a közmédia, és mi pénz megy még el a Kossuth tér felújítására, kattintson!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.