Gazdaság

Mészárosék cégei nagyot estek a tőzsdén

Több nap felfüggesztés után újra lehet keddtől kereskedni a Mészáros Lőrinc által is tulajdonolt tőzsdei cégek, az Opimus és a Konzum részvényeivel.
A kereskedést a múlt hét csütörtökön tulajdonosi bejelentésre hivatkozva függesztették föl, hétfő délután pedig a két cég be is jelentette, hogy a Konzum két fontos tulajdonosa, Jászai Gellért és Mészáros Lőrinc átrendezi a portfólióit és még több részvényt vásárol az Opimusban.

Kedden lejtmenetbe kapcsolt a két cég: az Opimus részvényárfolyama 14,9, a Konzum árfolyama 12,9 százalékos mínuszban volt tőzsdenyitás után 2 órával – figyelt fel rá az Index.  Mészároséknak most éppen jól jön, hogy csökken az Opimus árfolyama, mert annyival olcsóbban tudnak ajánlatot tenni a részvényekre – jegyezte meg a lap.

Bő egy hete is volt egy nagy bejelentés Mészáros cégeinél:

A Konzum közleménye szerint

a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett bejelentéseknek megfelelően Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért stratégiai partnerségre lépett. Ennek célja, hogy szorosabbra fűzzék üzleti kapcsolataikat a turizmus, a pénzügyi- és tőkepiaci befektetések, a média, továbbá az ingatlanfejlesztés területén.

Ezzel a tranzakcióval hivatalosan is Mészáros Lőrincé lett a magyar médiapiac jelentős része.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik