Belföld

Mészáros Lőrinc a földprogramokért felelős államtitkárral kávézott

A felcsúti polgármester a földpályázatok legnagyobb nyertese, május elején pedig újabb földeket szerezhet meg.

A felcsúti polgármester, az állami földeladások egyik legnagyobb nyertese a vidékfejlesztési minisztérium földprogramokért felelős államtitkárával tárgyalt kedden a Four Seasons étteremben – írja a Népszabadság.

Megjegyzik: kissé óvatlannak tűnik a helyszínválasztás, mert a közelben volt a taxisdemonstráció, nagy médiaérdeklődés mellett, így vették észre Mészáros Lőrincet és Bitay Mártont. Miután az államtitkár észrevette az újságírókat, hirtelen eltűnt, egy autó pedig padlógázzal távozott a helyszínről, de nem tudták egyértelműen megállapítani, hogy Bitay vezette-e.

Mészáros maradt a hotelben, átült a folyosón lévő kávézóba, ahol egy kopasz úriemberrel társalgott. Végül a kijáratnál találkoztak az újságírók a felcsúti polgármesterrel, aki nem tagadta, hogy tárgyalt Bitayval, és annyit mondott: „csak kávéztam egyet”.

A találkozó időpontja amiatt pikáns, mert május elején újabb földárverések lesznek Fejér megyében, többek közt olyan területekre vonatkozóan, amelyeket jelenleg Mészáros családja bérel. Megkérdezte a lap a minisztériumot és az államtitkárt is, hogy pontosan miről szólt a tárgyalás, és nem érzik-e összeférhetetlennek, hogy a földprogramokért felelős Bitay a hivatalán kívül találkozik az állami földpályázatok egyik legnagyobb nyertesével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik