Közélet

Majd’ 13 év a tiszabői gyilkosoknak

birosag(210x140)(5).jpg (bíróság)
birosag(210x140)(5).jpg (bíróság)

A megvert férfi életveszélyes agysérülést szenvedett. Másfél év alatt többször is kórházba került, végül tavaly februárban meghalt.

Halált okozó testi sértés és rablás miatt 8 év, illetve 4 év 8 hónap börtönbüntetést szabott ki szerdán jogerősen a Debreceni Ítélőtábla arra a két férfira, akik 2010-ben a házában rátörtek és kiraboltak egy tiszabői férfit.

Fórizs Ildikó, az intézmény sajtószóvivője elmondta: a táblabíróság a Szolnoki Törvényszék idén februárban meghozott elsőfokú ítéletét az elsőrendű vádlott esetében helybenhagyta, míg a másodrendűnél mérsékelte, a beismerő vallomása miatt. A két férfi 2010 júniusában tört be éjjel a férfi házába. Az alvó tulajdonost az elsőrendű vádlott verte össze, a zsákmányolt 140 ezer forinton azonban feleztek.

A megvert férfi életveszélyes agysérülést szenvedett, ezért többször is kórházba került, maradandó fogyatékosságot szenvedett. Utoljára 2011 januárjában vitték kórházba, ahol február 27-én meghalt. A bíróság a sértett halála és a bántalmazás között közvetlen ok-okozati összefüggést állapított meg – tette hozzá Fórizs Ildikó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik