Gazdaság

Volt már, hogy a NAV büntetett helikopterezés miatt

Két évvel ezelőtt egy vállalkozó helikopterrel látogatta meg néhány üzleti partnerét. A háromnapos túra összesen 4,5 millió forintba került, amit költségként be is állítottak a cég könyvelésében.

A történetet a hvg.hu-nak Vadász Iván adószakértő mondta el, hozzátéve, hogy a vállalkozónál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy idei adóellenőrzésnél szúrta ki az esetet, és nem ismerte el a költséget.

Méghozzá azért nem, mert a nagyvállalkozó nem akarta megnevezni a meglátogatott partnereket, arra hivatkozva, hogy egy jelentős üzleti lépés előkészítését szolgálta az út, amit nem szeretne előre közölni, még a hatóságokkal sem.

Vajon vizsgálódik-e Rogánnénál a NAV?

Ezek után jogosan adódik a kérdés, hogy a NAV meg fogja-e vizsgálni Rogán feleségének helikopteres barterügyletét. Kiszúrniuk már nem kell a sztorit, hiszen nyilvánosságot kapott. Meg is kérdeztük a NAV-tól, lesz-e ez ügyben vizsgálat. A választ október 14-én kaptuk meg:

A konkrét ügyre vonatkozó kérdéseire törvényi szabályozás miatt nem áll módunkban válaszolni.

Lapunknak Ruszin Zsolt, a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének alelnöke egyébként azt mondta, amennyiben a miniszter felesége üzleti útra utazott Szabó Zsófi esküvőjére, az költségként elszámolható, az esemény jellegétől függetlenül, akár úgy is, hogy a Fly-Coop leszámlázott szolgáltatásaiért a Nakama&Partners által nyújtott, szintén leszámlázott szolgáltatásokat követően beszámítás történik. Tehát ha Rogán-Gaál Cecília a társadalmi eseményt üzleti ügyekkel kapcsolta össze, ha olyan személyekkel találkozott az eseményen, akikkel üzleti kapcsolatban áll, állt vagy állni fog, akkor az üzleti út is lehetett.

Ennek ellenkezőjét a Nemzeti Adó és Vámhivatalnak kellene bizonyítania.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik