Gazdaság

Jól akar keresni? Íme a 15 legjobban fizető munka!

Tovább emelkedtek a bérek, derült ki a KSH legfrissebb, első negyedévet vizsgáló jelentéséből.

Az átlagos, családi kedvezmény nélkül számított nettó kereset 168 800 forint volt. A családi adókedvezményt is figyelembe véve a pedig nettó kereseti átlagot 176 000 forintra becsülték a statisztikusok. A nettó keresetek emelkedése – a személyi jövedelemadó mértékének csökkenése miatt – a bruttó bér átlagát meghaladó mértékű, 7,7 százalékos volt.

Legek

A bruttó átlagkeresetek mint máskor, most is a pénzügyi, biztosítási tevékenység gazdasági ágban voltak a legmagasabbak, 511 100 forinttal. A legkevesebbet pedig szokás szerint a humán-egészségügyi, szociális ellátásterületén dolgozók keresték, mindössze bruttó 150 700 forintot.

A 0,3 százalékos infláció miatt a reálkereset 7,4 százalékkal emelkedett az év első három hónapjában. Ez volt január-márciusban. De mi a helyzet most?

A legjobban fizető munkák

A Profession.hu állásportál kigyűjtötte, hogy a jelenlegi ajánlatokból melyek a legkedvezőbbek, ami a bért illeti. A15-ös  toplista csúcsán egy területi képviselői állás áll, bruttó 600 ezer és egymillió forint között kereshet. A maximum 800 ezres állásajánlatok között pedig van menedzser, informatikai és kutatói állás is. Jó pénzt ajánlanak még a hegesztőknek (nettó 350 ezer forint felett!), tervezőknek, kamionsofőröknek (bruttó 450 ezer forinttól), konyhafőnököknek és könyvelőknek is. Ha a részletekre is kíváncsi, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik