Pénzügy

5 tipp a sikeres munkahelyváltáshoz

allasinterju(210x140)(1).jpg (állásinterjú, )
allasinterju(210x140)(1).jpg (állásinterjú, )
Számos okból dönthetünk úgy, hogy új munkahely után nézünk. A rossz munkakörnyezet, az alacsony szakmai vagy anyagi megbecsülés, az unalmas feladatok vagy az előrelépési lehetőségek hiánya is elég indok lehet a váltásra. Az alábbiakban az oktatási szakértő segít néhány hasznos tippel, hogy az állásváltás valóban előrelépést hozzon karrierünk szempontjából.

Életünk nagyjából egyharmadát munkával töltjük, ezért nagyon fontos, hogy szeressük, amit csinálunk. Dr. Dobay Péter, a Perfekt Zrt. oktatási szakértője szerint ma már sokkal nagyobb súllyal esik latba karrierdöntéseink meghozatalakor a motiváció és a vállalati kultúra, mint az, hogy hosszú távon biztos pontot jelentsen számunkra munkahelyünk.

Az Y generáció tagjainak például ma már természetes, hogy néhány évente munkahelyet váltanak, vagy akár pályát is módosítanak. A váltás mindig kockázatos döntés, mégis egyre többen jelentkeznek OKJ-s képzésre azzal a céllal, hogy tovább képezzék magukat, vagy új szakmát tanuljanak, mielőtt elhagyják korábbi munkahelyüket. A szakértő úgy véli, az alábbi öt tanácsot mindenképpen érdemes megfogadni, hogy a munkahelyváltás valóban előrelépést hozzon karrierünkben.

1. Gondoljuk át, hogy biztosan akarunk-e váltani!

Stresszes munkakörnyezetben időnként mindenki úgy érzi, hogy betelt a hócipője, és legszívesebben még aznap beadná felmondását. Mielőtt azonban cselekednénk, érdemes átgondolni, hogy melyek azok a tényezők, amelyek gátolnak a munkavégzésben, tudjuk-e orvosolni a problémákat, megéri-e azok miatt feláldozni a biztos munkahelyet. Vegyük számba, hogy milyen változásokat tudunk elérni, van-e hosszú távon olyan célunk, amelyet a mostani állásunkban szeretnél megvalósítani, és beszéljünk a főnökünkkel a felmerülő kétségeikről.

2. Fogalmazzuk meg, hogy miért szeretnénk váltani!

Magasabb fizetés, szakmai előrelépés, rugalmas időbeosztás, kevesebb stressz. Mindenkinek mások az egyéni preferenciái. Állítsuk fel a saját fontossági sorrendünket, mielőtt elkezdenénk állást keresni, hogy egész biztosan olyan pozíció iránt kötelezzük el magunkat, ami illeszkedik az elvárásainkhoz. Átlagosan 43-45 évet dolgozunk életünk során. Sehol sincs megírva, hogy ugyanazon a területen kell eltöltenünk ezt a közel fél évszázadot. Gondoljuk át, hogy mivel foglalkoznánk a legszívesebben, és hogyan tudjuk elérni céljainkat.

3. Tervezzük meg a váltás időszakát!

Ha megérett bennünk az elhatározás, ne mondjunk fel első felindulásból, mert nincs kizárva, hogy két szék között a pad alá kerülünk. Kezdjünk el keresgélni, mérjük fel a lehetőségeinket a munkaerőpiacon, és ha szükséges, képezzük magunkat tovább, mielőtt felégetjük magunk mögött a hidakat.

4. Képezzük tovább magunkat!

Akár saját szakmánkban szeretnénk magasabb beosztásba kerülni, akár új területen szeretnénk elhelyezkedni, jó döntés lehet egy OKJ-s képzés elvégzése. Dr. Dobay Péter szerint az OKJ-s képzések előnye, hogy rugalmas időbeosztásban, így akár munka mellett is könnyen elvégezhetők. A rövid képzési időnek köszönhetően gyorsan szert tehetünk gyakorlatias tudásra, és a képzések széles palettájáról választhatunk, így mindenki megtalálhatja az érdeklődéséhez legjobban illő területet.

5. Hagyjunk időt a feltöltődésre két állás között!

A munkahelyváltás nagyon sűrű időszak. Szánjunk néhány hetet a pihenésre, mielőtt beleugrunk a következő nagy projektbe. Hagyjunk időt magunknak, hogy elengedjük az elmúlt évek felgyülemlett feszültségét, töltődjünk fel energiával, és így hozzuk ki magunkból a maximumot az új munkahelyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik