Gazdaság

Mészáros érdekeltsége üzemelteti a Quaestor egyik szállodáját

Több károsulttól is kaptunk levelet arról, hogy a Quaestor tulajdonában lévő Mátraházai Life Style Hotelnél üzemeltetőváltás történt, és ez a tény aggodalommal tölti el a brókerbotrány elszenvedőit. Ugyanis ez az ingatlan pont egy olyan vagyonelem, amely (mint tavaly a Portfolio.hu megírta) piacképes, jól működik. Azaz, ha értékesítik, abból jó eséllyel juthat a károsultaknak is. Mármint azoknak, akiknek az eddigi kártalanítás nem fedezte az elveszett pénzüket.

Az üzemeltető szakmai teljesítményével indokolják a váltást

Megkérdeztük a szállodát, valóban volt-e náluk változás mostanában. Azt a választ kaptuk, hogy a LIFESTYLE HOTEL MÁTRA****superior hegyvidéki életmódszálloda tulajdonosa nem változott, nem is változhat, mivel az ingatlan bűnügyi zár alatt van.

Az üzemeltetője viszont igen. A szállodát korábban a Bérc Hotel Kft. üzemeltette, azonban 2016. április 12-től az Event-Immo Kft. felel az üzemeltetésért. A váltás oka az volt, hogy a korábbi üzemeltető cég már nem tudott olyan színvonalú szakmai munkát végezni, amely pozitív irányba mozdította volna el a szállodai szolgáltatások minőségének a fejlődését – felelte megkeresésünkre a szálloda.

Hozzátették azt is, hogy az üzemeltetésért felelős új szakértői csapat nemcsak jelentős szakirányú tudással és tapasztalattal rendelkezik, de továbbra is elkötelezett abban, hogy folytassa a szálloda eddigi, megalkuvás nélküli minőségre való törekvését, valamint az egyedi szolgáltatások körének kiszélesítését célzó kezdeményezéseit.
Az új cégnek köszönhetően a vendéglátással kapcsolatos folyamatokat, munkafázisokat optimalizálták (szűk egy hónap alatt) és számtalan újdonságot vezettek be, amely növeli a vendégek elégedettségét – tették hozzá. Példákat is hoztak: a szálloda az eddigi, iparági standard szerinti kiköltözést (díjmentesen, a foglaltság függvényében) vasárnap 11:00 óráról 17:00 órára tolta ki, hogy még több időt adjanak a vendégeknek a pihenésre, kényelmes készülődésre. Nem tudjuk, ez mennyire forradalmi újítás, de elhisszük, hogy kellett hozzá egy új üzemeltető.

Kérdésünkre, hogy a szálloda a Quaestoré-e, azt válaszolták, hogy az ingatlan a Bérc Hotel Kft. tulajdona. Ami igaz. Csak azt nem tették hozzá, hogy a Bérc Hotel Kft. tulajdonosa meg a Quaestor-Invest Kft.

Mészáros érdekeltsége az új üzemeltető

Az Event-Immo-val kapcsolatban egyébként már a Heol.hu is megírta, hogy idén február 23-án bejegyzett egy gyöngyösi és egy egerszalóki fióktelepet, méghozzá a Sailiris, illetve a Questor vagyonhoz tartozó Lifestyle Hotel Mátra címére.

Mint írtuk, az egerszalóki Saliris új tulajdonosa is az Evenet-Immo Kft. lett, amelyet Smidl Péter magánszemély, és a Scnetrum Kft. jegyez tulajdonosként. Utóbbi egyik tulajdonosa Csík Zoltán, aki az Átlátszó.hu írása szerint – céges érdekeltségei alapján – Mészáros Lőrinc főállású „emberének” tűnik. A felcsúti polgármester több érdekeltségében vezető tisztségviselő.

Ezért írtuk a címben, hogy a felcsúti polgármester érdekeltségébe került a Quaestor szállodája is. Hogy a károsultak aggodalma jogos volt-e emiatt, az idővel kiderül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik