Gazdaság

Kitalálja, melyik országban a legrosszabb élni?

Többek közt az egészségügy, az oktatás és a politikai szabadságjogok vizsgálata alapján határozták meg, hol a legnehezebb az élet.

Bár Észak-Korea, ami komoly eséllyel indulhatna a címért, nem került be az összesítésbe, így is 142 országot hasonlított össze a Legatum Institute kutatása – számolt be a VG.

A Föld országai közül jelenleg a Közép-Afrikai Köztársaságban a legrosszabb élni. A helyzet Afganisztánban és Haitiben sem jobb. A tíz legrosszabb ország közt szerepel még Csád, Burundi, Kongó, Jemen, Szudán, Angola és Szíria. Utóbbi helyzetét az évek óta dúló polgárháború rontotta le, előtte még a 90 legjobb ország közt szerepelt.

Az európai országok közül Örményország végzett leghátul, a 93. helyen. Magyarország a 45. lett, ami azt jelenti, hogy az Európai Unió 28 tagállama közül nálunk csak Horvátországban (53.), Bulgáriában (51.), Romániában (50.) és Görögországban (49.) rosszabb az élet. Bár az elemzés szerint hazánk az oktatás területén jól áll, de az egyéni szabadságot vizsgálva csak a 99. helyen állunk. A lista elején Norvégia, Svájc, Dánia, Új-Zéland és Svédország landoltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik