Gazdaság

Lenyomta a NAV-ot a webszexmilliárdos

gattyán György (gattyán györgy)
gattyán György (gattyán györgy)

Nem csalt adót a magyar szexmilliárdos – így döntött az Európai Bíróság Gattyán György és a magyar adóhivatal vitájában – írta a Napi.hu. A döntés azt is jelenti, hogy a NAV kénytelen lesz megszüntetni a Docler – és Gattyán – vagyonának zárolását, ami egy korábbi híradás szerint 21,2 milliárd forint nagyságrendű volt, ám a bíróság ítélete szerint már meghaladja a 22 milliárdot.

Az Európai Bíróság ezzel megerősítette főtanácsnoka korábbi állásfoglalását. Ítéletében kifejtette: a magyar milliárdoshoz köthető, a livejasmin.com weboldalhoz kapcsolódó know‐how hasznosításával összefüggésben kötött licencszerződés célja nem az adóelkerülés volt.

A csütörtökön (december 17-én) nyilvánosságra hozott ítélet így fogalmaz: “Önmagában az a körülmény, hogy valamely licenciaszerződést egy másik tagállamban letelepedett társasággal kötöttek meg, amely tagállam a licencbeadó társaság székhelye szerinti tagállaménál alacsonyabb általános héamértéket (hozzáadott érték) alkalmaz, további körülmények hiányában nem tekinthető visszaélésszerű gyakorlatnak.”

A Docler csoport bízott igazában

Megnyugvással vette tudomásul az Európai Bíróság ítéletét a Docler csoport – írták közleményükben. A döntés, amelyben a cégcsoport mindvégig bízott, megegyezik az európai uniós irányelvekkel, törvényekkel és figyelembe veszi az unió Alapjogi Chartáját. Az ítélet tartalma megegyezik a cégcsoport által az ügyben mindvégig képviselt és hangoztatott jogi véleménnyel. A Docler csoport ahogy eddig, ezentúl sem csatol további véleményt az eljárás egy-egy részletéhez, ugyanakkor továbbra is együttműködik a nemzetközi, valamint a magyar hatóságokkal, lehetőségeihez mérten elősegíti az adójogi vita tisztázását és mihamarabbi lezárását a magyarországi jogi fórumokon is. Nemes Tamás kommunikációs és CSR vezető elmondta: a Docler csoport bízik abban, hogy az ügy végérvényes lezárása minden érintett félnek kiemelkedően fontos érdeke.

A három kontinensen jelen lévő Docler csoport a jövőben is stratégiai partnerként és kitűnő befektetési célországként tekint Magyarországra. A cégcsoport évekig az egyik legnagyobb adófizetők közé tartozott Magyarországon és jelenleg is komoly összeggel gazdagítja a magyar költségvetést. A folyamatos adóvizsgálatok, nyomozások, előzetes zár alá vételek ellenére a cégcsoport az elmúlt években több mint 30 milliárd forintot költött hazai beruházásokra, fejlesztésekre és jelenleg is prioritásként kezeli a Magyarország számára fontos stratégiai beruházások, vállalkozások felkarolását.

Jelenleg a cégcsoport Európában, Ázsiában és az Egyesült Államokban mintegy hétszáz munkatársat foglalkoztat, továbbra is szándékunk folyamatosan jelen lenni a hazai munkaerőpiacon is. Ebben az évben 150 új munkahelyet hoztunk létre a Docler magyarországi irodájában. A fiatal kutatók, feltalálók, fejlesztők, informatikusok felkarolása kiemelkedően fontos a cégcsoport életében. Jelenleg mintegy félszáz nyitott pozíciónk van, elsősorban informatikusokra, fejlesztőkre számítunk.
A társadalmi felelősségvállalás jegyében Gattyán György alapító, tulajdonos az elmúlt években mintegy egymilliárd forintot fordított önhibájukon kívül bajbajutott emberek, szervezetek megsegítésére. A Docler csoport a kultúra, a tudomány, a sport területén kiemelkedő mecénási feladatokat lát el, reményeink szerint a jövőben is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik