Gazdaság
gattyán György (gattyán györgy)

Gyattyán György mellett tört pálcát az Európai Unió Bírósága

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2015. 09. 18. 08:14

Örömmel vette tudomásul az Európai Bíróság főtanácsnokának jogi szakvéleményét a Docler csoport. Az állásfoglalás tartalma megegyezik a cégcsoport által az ügyben mindvégig képviselt és hangoztatott jogi véleménnyel – kezdi csütörtöki közleményét a Docler csoport. Mint ismeretes, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal inkasszózta a szexipari beruházásokból cégbirodalmat építő Gattyán György többmilliárd forintos vagyonát, az Európai Bizottság főtanácsosának szakvéleménye alapján úgy tűnik, jogtalanul.

A közlemény szerint a Docler nem véleményezi az eljárás egy-egy részletét, “ugyanakkor továbbra is együttműködik a nemzetközi valamint a magyar hatóságokkal, lehetőségeihez mérten elősegíti az adójogi vita tisztázását és mihamarabbi lezárását”.

A NAV jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt indított nyomozást Gattyán György WebMindLicenses nevű cégénél. Az adóhatóság több ingatlant is zár alá helyezett, a hírek többmilliárdos kárösszegről szóltak. A NAV szerint a WebMindLiscences Kft. egy portugál cégnek, a Lalibnek adta bérbe a livejasmin.com erotikus weboldal know-how-ját, az ügylet célja gyanújuk szerint a magyar adójogszabályok kijátszása volt.  A NAV óriási adókülönbözetet és bírságot szabott ki a WebMindLicences Kft.-re. A cég megtámadta a döntést, a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság az Európai Unió Bíróságától kért iránymutatást. Ezt kapta most kézhez a cég.

Docler: 30 milliárdos beruházás, 150 új munkahely

Közlésük szerint a három kontinensen jelen lévő Docler csoport a jövőben is stratégiai partnerként és kitűnő befektetési célországként tekint Magyarországra. Emlékeztetnek: a cégcsoport évekig az egyik legnagyobb adófizetők közé tartozott Magyarországon és jelenleg is komoly összeggel gazdagítja a magyar költségvetést.

A folyamatos adóvizsgálatok, nyomozások, előzetes zár alá vételek ellenére a cégcsoport az elmúlt években több mint 30 milliárd forintot költött hazai beruházásokra, fejlesztésekre és jelenleg is prioritásként kezeli a Magyarország számára fontos, stratégiai beruházások, vállalkozások felkarolását – írják, hozzátéve: idén 150 új munkahelyet hoztak létre a Docler magyarországi irodájában, jelenleg további mintegy félszáz nyitott pozíciójuk van, elsősorban informatikusokra, fejlesztőkre számítanak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.