Gazdaság

A webszexmilliárdos újabb beruházásokat tervez, miután lenyomta a NAV-ot

gattyán György (gattyán györgy)
gattyán György (gattyán györgy)

Örömmel vette tudomásul az Európai Bíróság főtanácsnokának jogi szakvéleményét a Docler-csoport – így kommentálta a szerdai állásfoglalást a Napi.hu-nak a Gattyán György tulajdonában levő cégcsoport.

Azt is hozzátették, hogy a cégcsoport ahogy eddig, ezentúl sem csatol véleményt az eljárás egy-egy részletéhez. Továbbra is együttműködnek a nemzetközi és a magyar hatóságokkal, lehetőségeihez mérten elősegítik az adójogi vita tisztázását és mihamarabbi lezárását.

A NAV alulmaradt

Mint ismert, a NAV jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt indított nyomozást Gattyán György WebMindLicenses nevű cégénél. Az adóhatóság több ingatlant is zár alá helyezett, a hírek többmilliárdos kárösszegről szóltak. A NAV szerint a WebMindLiscences Kft. egy portugál cégnek, a Lalibnek adta bérbe a livejasmin.com erotikus weboldal know-how-ját, az ügylet célja gyanújuk szerint a magyar adójogszabályok kijátszása volt.  A NAV óriási adókülönbözetet és bírságot szabott ki a WebMindLicences Kft.-re.

A cég megtámadta a döntést, a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság az Európai Unió Bíróságától kért iránymutatást. És nekik adtak igazat.

A szerdai a döntés elsősorban a Docler, és tulajdonosa Gattyán György számára fontos, hiszen az adóhatósági vizsgálat nyomán több tízmilliárdos vagyon “fagyott be” Magyarországon. A vita lezárultát követően a Docler további befektetéseket tervez itthon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik