Gazdaság

Szégyen: ők azok, akik milliárdos adótartozást halmoztak fel

nav(1)(210x140).jpg (Array)
nav(1)(210x140).jpg (Array)

A nagy adótartozók a második negyedévben 60 milliárd forintot nem fizettek be az államnak. Nemcsak cég, hanem magánszemély is van, aki több mint egymilliárd forinttal lóg.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal második negyedéves adatai szerint 138 gazdasági szervezet és magánszemély halmozott fel jelentős adótartozást – adta hírül a Napi.hu, azt is mellétéve, hogy ők összesen 60,6 milliárd forinttal tartoznak. Az összeg fele adóhiány, a többi pedig a bírságokból és késedelmi kamatokból jött össze.

Mint a lap emlékeztetett, az első negyedévben még csak 127-en voltak a listán, és a tartozásuk is kevesebb volt, 5 milliárd forinttal.

Milliárdos tartozókból kilenc is van. A szégyenlista első helyezettjének (Pnost Trade Kft.) összesen 4,4 milliárd forint a hátraléka. Érdekesség, hogy a harmadik helyezett egy magánszemély (Szabó László), aki összesen 1,6 milliárd forintot kellene a NAV-nak befizetnie, ha minden kötelezettségét teljesíteni kívánná.

A tíz legnagyobb adózó egy kivételével egyébként mind nagykereskedelemmel foglalkozott. Ha kíváncsi, milyen furcsaságokat, árulkodó jeleket talált róluk a lap a céginformációs adatokban, kattintson!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik