Gazdaság

Ingyenbevételhez juttatnák Vajnáékat

Online-szerencsejatek(210x140).jpg (Array)
Online-szerencsejatek(210x140).jpg (Array)

Pontosította a szerencsejáték szervezéséről szóló törvénymódosítást a törvényalakotási bizottság. Az online kaszinók után nem kellene koncessziós díjat fizetni.

Éles vita mellett fogadott el pontosításokat a szerencsejáték szervezéséről szóló törvénymódosításhoz az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága (TAB) csütörtökön.

A változtatások értelmében az internetes kaszinók működtetőinek lehetővé kell tenni például a veszteség maximalizálhatóságát vagy az önkizárás lehetőségét. A kormány rendeletben határozhatná meg a sérülékeny személyek hozzáférését korlátozó szabályokat és más játékosvédelmi előírásokat.

Ingyen jutnak bevételhez Vajnáék

Szilágyi György (Jobbik) azt üdvözölte, hogy a sportfogadás már nem része az online szerencsejátéknak, azt kizárólag állami cégek szervezhetik. Kifogásolta ugyanakkor, hogy a változtatás már deklarálja: nem kell koncessziós díjat fizetni az online szerencsejáték szervezéséért. Ilyen lehetőséghez csak azok juthatnak, akik rendelkeznek szerencsejáték szervezésére jogosító koncesszióval. Vagyis Andy Vajna és Szima Gábor cégei. A képviselő szerint ők ingyen jutnak bevételi lehetőséghez az államtól.

Az ellenzéki politikus bírálta azt is, hogy az elfogadott módosítás értelmében már nemcsak két, hanem korlátlan számú online kaszinót nyithatnak az engedéllyel rendelkezők.

Bárándy Gergely, a bizottság szocialista alelnöke azt a változtatást sérelmezte, amely a jogorvoslatra tekintet nélkül végrehajthatóvá teszi az adóhatóság határozatát.

Fodor Gábor, a Liberálisok politikusa, független képviselő úgy ítélte meg: ellentmondásos a kormányoldal kommunikációja és cselekedetei, mivel offshore hátterű cégeknek biztosít kaszinókoncessziót.

Igen, de legális lesz!

Répássy Róbert, az igazságügyi tárca államtitkára a felvetésekre úgy felelt: az online szerencsejáték-piac jelenleg illegálisan működik, a jövőben azonban a résztvevők adózni fognak ezen tevékenység után.

Pankucsi Zoltán, a nemzetgazdasági tárca adózásért felelős helyettes államtitkára elmondta: a módosítás egyik célja, hogy az illegálisan működő külföldi online kaszinókat blokkolhassa az adóhivatal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik