Gazdaság

Vajna lehet az ász az online kaszinópiacon

Online-szerencsejatek(210x140).jpg (Array)
Online-szerencsejatek(210x140).jpg (Array)

Már több mint száz határozatot hoztak szerencsejáték-oldalak ellen. Hiába. Most is vígan folyik a játék. Az újabb módosítást, mely helyzetbe hozná Vajnát és Szimát, a piac megtisztításával is indokolják.

Miközben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal sorra gyártja a blokkoló határozatokat az online kaszinók ellen, érdekes módon gond nélkül működnek tovább. A Népszabadság információi szerint már több mint száz ilyen határozat született, a játékosok és az oldalak mégis mindig megtalálják a módját, hogy egymásra találjanak.

Az online kaszinók közül többen pert indítottak például (mert az oldalak korlátozása ellentétes az Európai Bíróság szabályaival, hiszen ezeknek a cégeknek van EU-s szerencsejáték-engedélyük). És amíg a per zajlik, addig a NAV kénytelen feloldani a blokkolást. Egy per pedig, mint tudjuk, sokáig tarthat. 

Mindeközben a kormány mint megírtuk, megint módosítana az online kaszinók szabályain, úgy, hogy a Szerencsejáték Zrt.-n kívül az offline kaszinókoncesszióval rendelkező cégek is beszállhatnának. A fideszes Bánki Erik javaslata szerint ugyanis online játékot azok is szervezhetnének, akiknek van kaszinókoncessziójuk. Vagyis Andy Vajna és Szima Gábos érdekeltségeit hoznák megint helyzetbe. 

Az indoklás szerint az állami adóbevételek ellenőrizhetősége és a játékosok védelme érdekében van szükség a módosításra, mely szeptembertől lépne életbe. Mint a lap írta, Bánki Erik azzal is indokolta a módosítást, hogy meg kell tisztítani a piacot. Úgy tűnik tehát, Vajnáékat erre is alkalmasnak tartják.  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik