Gazdaság

Vasárnapi zárva tartást kérnek Vajna és Szima kaszinóira

kaszino(210x140).jpg (Array)
kaszino(210x140).jpg (Array)

Az Orbánhoz intézett kérést azzal indokolta a szakmai érdekképviselet, hogy évente több ezer új áldozata van a szerencsejáték-függőségnek.

Ilyen jól megy Vajnának

Levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz a Szerencsejátékosok Országos Érdekvédelmi Egyesülete – adta hírül a Magyar Hírlap.

A levélben azt kérték, hogy korlátozzák a kaszinók nyitva tartását. Jelenleg a kaszinók non stop (azaz 0–24 óráig) fogadhatják a vendégeket. Az érdekképviselet azonban azt szeretné, hogy akárcsak a boltok, a kaszinók is zárva legyenek este tíz órától hajnali öt óráig, valamint vasárnap se üzemelhessenek a „pénznyelők” – mondta a hírlapnak Abházi József, az egyesület szóvivője.
Indoklásul arra hivatkozott, hogy míg 2000-ben még csak harmincezer játékfüggő szenvedélybeteg volt, napjainkra számuk már elérte kétszázezret, és évente 10–15 ezer újabb áldozat van. A korlátozástól a szenvedélybetegek számának csökkenését várják.
Másik javaslatuk az, hogy a kaszinók pénztárgépeit is kössék be az online kasszarendszerbe, és ne csak a játékbevételt, hanem a téteket és nyereményeket is adóztassák meg.

Jelenleg Andi Vajnának van 5 budapesti, illetve Pest megyei kaszinó koncessziója, és Szima Gábornak 1 nyíregyházi és 1 debreceni. A kérés tehát az ő üzleteik működését érintené.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik