Gazdaság

2,5 milliárdot ad a kormány az ITSH-nak

munkahelyvedelem(430x286).jpg (Array)
munkahelyvedelem(430x286).jpg (Array)

A magyar kormány 2,5 milliárd forinttal támogatta - részben a költségvetésből, részben európai uniós forrásokból - az új munkahelyek teremtését.

Legalább négyszáz új munkahelyet létesít az idén Magyarországon a szolgáltató központokat működtető IT Services Hungary (ITSH) – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten.

Szijjártó Péter elmondta: a Deutsche Telekom leányvállalata, a T-Systems 100 százalékos tulajdonában lévő ITSH 2006-ban nyitott irodát Budapesten, ma már több mint 4 ezer munkavállalója van négy magyarországi városban, a túlnyomó többségük diplomás, nyelveket beszélő fiatal. A Deutsche Telekom többségi tulajdonosa a német állam.

A magyar kormány 2,5 milliárd forinttal támogatta – részben a költségvetésből, részben európai uniós forrásokból – az új munkahelyek teremtését – mondta Szijjártó, aki arról is beszélt, hogy a vállalat 12 magyar egyetemmel működik együtt, Debrecenben lényegében “külön tanszéke” van. Bevételeinek 96 százaléka exportból származik.

Az ITSH új ügyvezetője június 1-től Birgit Wahl, előtte 3 évig Bőthe Csaba volt a cég első számú vezetője. Az ITSH-ról bővebben ebben a cikkünkben olvashat >>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik